c

Mikael Matts ny medlem av Skanska Sveriges ledningsteam

Pressmeddelande 2018-06-20 13:00 CET

Mikael Matts blir ny medlem i Skanska Sveriges ledningsteam. Han tar över ansvaret för bostadsutveckling efter Håkan Stenström som går in i rollen som vice vd i Skanska Polen med ansvar för Operational Efficiency. Mikael Matts kommer närmast från rollen som ansvarig för Skanskas bostadsutveckling i Europa. 

Mikael Matts kommer den 20 augusti att ta plats i Skanska Sveriges ledningsteam med ansvar för bostadsutveckling. Han har de senaste sex åren varit ansvarig för Skanskas bostadsutveckling i Centraleuropa och varit stationerad i Tjeckien. Dessförinnan har han haft flera ledande positioner på JM inom både bostadsutveckling och entreprenad.

Mikael Matts tar över ansvaret från Håkan Stenström som lämnar sin roll för att bli vice vd i Skanska Polen med ansvar för Operational Efficiency. Håkan Stenström har arbetat i Skanska i över 30 år och har en lång och bred erfarenhet. Han har haft ett flertal olika roller och har varit vice VD i Skanska Sverige sedan 2007.

– Jag vill hälsa Mikael Matts varmt välkommen i ledningsteamet. Han har en lång erfarenhet av bostadsutveckling både i Sverige och utomlands och jag ser fram emot att jobba ihop. Jag vill också tacka Håkan för allt hans arbete. Vi har jobbat ihop i många år och jag vet att hans erfarenhet kommer att bli mycket värdefull i Skanska Polens arbete med att vända tillbaks till en stabil lönsamhet, säger Gunnar Hagman, vd Skanska Sverige.