Safety Week

Safety Week – Skanskas största arbetsmiljösatsning

Safety Week är Skanskas årliga globala initiativ med fokus på hälsa och säkerhet. Vår målsättning är att våra arbetsplatser ska vara säkra och hälsosamma.

En förutsättning för att nå våra mål är att vi alla engagerar oss, tar ansvar och bryr oss om varandra på våra arbetsplatser. För att uppmärksamma detta anordnar vi årligen Safety Week. Det är en vecka fylld med aktiviteter med syfte att höja medvetenheten och engagemanget kring säkerheten och välbefinnandet på våra arbetsplatser.

Safety Week firar
20 år!

Det är 20 år sedan Skanska Sveriges första Safety Week såg dagens ljus. Under Safety Day 2004 formulerades en nollvision för olyckor som omfattade hela Skanska. Sedan dess har veckan bidragit till att skapa rätt förutsättningar för ett framgångsrikt arbetsmiljöarbete och starkt bidragit till att hälsa och säkerhet är prioriterat på Skanska, varje dag. Det är vi stolta över!

Lärande för livet - tillsammans fortsätter vi resan för en säker och hälsosam framtid

Genom att fortsätta vara nyfikna och lära av varandra fortsätter vårt livslånga lärande, både på arbetsplatsen och på fritiden. Safety Week genomförs i år vecka 17, den 22 - 28 april.

Kontakta oss

Hör av dig och fråga oss om vårt säkerhetsarbete.

Kontakta oss som jobbar med säkerhet, hälsa och hållbarhet

På Skanska arbetar vi säkert eller inte alls

Vårt arbetssätt förebygger olyckor.

Arbetsmiljöpolicy (PDF)
Health and Policy (PDF)

Safety Week jorden runt

40 000 medarbetare och mer än 200 000 leverantörer och partners runt om i världen deltar i olika aktiviteter relaterade till Safety Week.

 

Safety Week genom åren

Genom att sätta strålkastarna på säkerhet en vecka varje år, har vi ökat säkerhetsmedvetandet i hela koncernen. På alla arbetsplatser, hos alla medarbetare, varje dag på året.

Safety Week har skapat en bra grund för vårt säkerhetsarbete