c

Praktik och LIA

Skanska erbjuder en stor bredd av praktikmöjligheter för dig som studerar. Under praktiken får du en erfaren handledare som vägleder dig. Vårt främsta mål är att din praktik ska bli både spännande och lärorik, samt att du knyter kontakter för framtiden.

Praktik genom universitet eller högskola

De flesta av våra praktikanter studerar till civilingenjör eller byggnadshögskoleingenjör på universitet eller högskola. Men vi välkomnar även dig som studerar allt från ekonomi till personalvetenskap. För hos oss behövs många kompentenser.

Praktik genom yrkeshögskola

En annan väg till praktik hos Skanska är genom yrkeshögskola och praktikformen lärande i arbete (LIA). Med kontor från norr till söder har vi både kunskapen och kapaciteten att välkomna dig till våra arbetsplatser runt om i landet. Hos oss får du en varmt, trygg och säker arbetsgivare.

Tekniksprånget för dig som vill testa något nytt

Tekniksprånget är ett praktikprogram där vi tillsammans med regeringen investerar för att säkra vår framtida kompetensförsörjning genom att locka fler ungdomar till tekniska utbildningar.

Tekniksprånget är en betald praktik för dig som är mellan 18–21 år och är klar med din gymnasieutbildning inom natur eller teknik och är nyfiken på att utforska ingenjörsyrket under fyra månader. Vi hoppas att vi kan inspirera dig till en framtid inom byggbranschen.

Läs mer på tekniksprånget.se

Hur ansöker jag till en praktikplats?

Du hittar samtliga lediga praktikplatser nedan. Hittar du inga praktikplatser så innebär det att vi tyvärr inte har några öppningar just nu.

Glöm inte att prenumerera på våra lediga jobb.

Prenumerera på lediga jobb

Lediga praktikplatser

Här hittar du alla praktikplatser som vi har ute just nu. Visas inga praktikplatser så innebär det att vi tyvärr inte har några öppningar jut nu. Vi kan inte emot ansökningar via mejl utan ber dig vänta tills det finns lediga platser.

LIA-praktik till Skanska Hus Göteborg

Fler sidor som kan vara intressanta för dig

Senast uppdaterad: 2024-02-27