c

Poddar med Skanska

Välkommen att lyssna till poddar av och med Skanska där vi samtalar och diskuterar ämnen vi brinner för - som samhällsutveckling, hållbarhet och innovation samt att utvecklas inom sin yrkesroll.

Innehåll 

> Samhällsutveckling, hållbarhet och innovation
> Karriär
> Skanskas medverkan i externa poddar

 

Samhällsutveckling, hållbarhet och innovation


Biologisk mångfald i byggbranschen - för klimatet, affären och framtiden. Skanskapodden

Världen står inför klimatförändringar och en allt snabbare förlust av den naturliga biologiska mångfalden. Hur ser byggbranschen till att vi bygger våra samhällen i samklang med naturen?
I detta avsnitt av Skanskapodden gräver vi i vilka utmaningar det finns med att arbeta med biologisk mångfald i byggbranschen – och vilka vinsterna är.

Medverkande: Tim Schnoor, ekolog, Skanska Sverige
Anna Meder, projektledare, Svenska kraftnät
Programledare: Lisa Yllequist, chef Employer branding, Skanska Sverige


Sustainocast #3 Sofie Lindblom och Lars Ydreskog

Skiljer sig innovation mellan det traditionellt fysiska och det superdigitala? Eller är det samma mekanismer som måste till för att framsteg ska ske? I det tredje avsnittet av Sustainocast möter vi Sofie Lindblom, före detta innovationschef på Spotify, och Lars Ydreskog, direktör för strategiska projekt på LKAB. Det blir ett samtal om vilka personer som behövs och vilka krafter som krävs för att nydanande förändring ska ske – på riktigt.
Sustainovation är vårt sätt att skapa innovation och utveckling för att möta dagens utmaningar med hållbara lösningar.


Sustainocast #2 Carolina Klüft och Thomas Sandell

Det andra avsnittet av Sustainocast är en dialog mellan den tidigare idrottsstjärnan Carolina Klüft och den prisbelönta arkitekten Thomas Sandell. Det är ett samtal om hur arkitektur och idrott kan bidra till mer hållbara och innovativa samhällen.
Sustainovation är vårt sätt att skapa innovation och utveckling för att möta dagens utmaningar med hållbara lösningar.


Sustainocast #1 Att våga förändra

I det första avsnittet av Sustainocast möter Gunnar Hagman, VD Skanska Sverige och Anna Serner, VD Filminstitutet varandra i en dialog om att våga förändra och att uppnå innovation.
Sustainovation är vårt sätt att skapa innovation och utveckling för att möta dagens utmaningar med hållbara lösningar.


 

Karriär


Kvinnor i byggbranschen - vi berättar allt, Skanskapodden

Byggbranschen behöver fler kvinnor. Fördomar och förutfattade meningar kan vara ett hinder för att få kvinnor att våga välja dessa yrkesroller. I detta avsnitt av Skanskapodden pratar vi med Mia och Matilda om hur det verkligen är att vara kvinna inom bygg. De berättar om yrkesstoltheten, att våga följa sina drömmar och hur viktigt det är att vara med och påverka en bransch i förändring.

Medverkande: 
Mia Hasse, snickarlärling, Skanska Sverige 
Matilda Johnsson, produktionschef, Skanska Sverige 

Programledare: Lisa Yllequist, chef Employer branding, Skanska Sverige 

 

Från student till vd – hur du bygger din karriär hos Skanska, Skanskapodden

Från student till vd – genom Skanskas studentprogram. I Skanskapodden berättar tidigare studenter om sina erfarenheter av ett av Sveriges mest attraktiva studentprogram, som ger färdigheter och kompetenser långt bortom traditionella klassrumsstudier.

Bland annat berättar Magnus Persson, idag vd för Skanska Sverige, om hur hans deltagande i första upplagan av studentprogrammet Skanska 21 har format hans karriär.  

Medverkande: 
Magnus Persson, vd Skanska Sverige – och deltagare i Skanskas första upplaga av studentprogrammet Skanska 21 
Daniel Hofgård, projektingenjör Väg och anläggning – och tidigare deltagare i studentprogrammet Skanska 21 
Majla Vidimlic Beslija, produktionsingenjör Hus – och tidigare deltagare i studentprogrammet P3

Programledare: Lisa Yllequist, chef Employer branding, Skanska Sverige


 

Skanskas medverkan i externa poddar


Lisa Yllequist från Skanska Employer Branding, Put People First

Hur arbetar Skanska med Employer Branding i vardagen, och hur lyckas man med konststycket att attrahera flera målgrupper med olika behov och önskemål av en arbetsgivare? Avslutningsvis - en briljant övning som utmanar alla våra sinnen. Nu pratar vi Employer Branding på riktigt!
Lisa Yllequist, Head of Employer Branding på Skanska, bjuder på konkreta tips och tricks från ett av världens största bygg- och projektutvecklingsföretag.

 

Pia Larch från Skanska Teknik, Grundvattenpodden

Grundvattenpodden drivs av SGF (Svenska geotekniska föreningen) för att sprida kunskap om grundvatten ur olika perspektiv. Syftet är att bidra till ökad kunskap om grundvatten i samhället. I avsnitt 33 berättar Pia Larch, Skanska teknik om hur det är att jobba som grundvattenspecialist på Skanska.

 

Magnus Persson, Hela kedjan

"Vi har ingen byggkris. Det finns stora behov av att bygga samhället. Det finns ett underliggande behov av bostäder, att ställa om till klimatneutralitet, att bygga ut Sveriges infrastruktur och av samhällsfastigheter". Och detta samtidigt som "det absolut största är klimatomställningen".

Citaten är från Magnus Persson som sedan januari 2023 är vd för Skanska i Sverige.


Senast uppdaterad: 2024-03-28