c

Jobba hos oss

Medarbetarna är vår främsta styrka. Skanska är ett av Sveriges största bygg- och projektutvecklingsbolag och vi vill utveckla framtidens samhälle genom vår kunskap. Vill du hänga med på vår resa?

Du har kanske aldrig slagits av tanken att Skanska skulle kunna vara en arbetsgivare för dig. Men faktum är att det kan vara just dig vi letar efter.

Vi letar efter dig

Lediga jobb

Vill du vara med i vårt nästa projekt? Vi söker dig som vill skapa ett mer hållbart samhälle tillsammans med oss. Spana in våra lediga jobb.

Hitta lediga jobb på Skanska

Karriär och utveckling

Vi erbjuder vi dig en rad utvecklingsmöjligheter som gör dig redo att ta nästa steg i din karriär. Oavsett var hos oss du ser dig själv i framtiden.

Din karriär och utveckling på Skanska

Arbetsområden

Skanska är ett stort företag med många möjligheter till specialisering inom olika arbetsområden. Här får du hjälp att hitta den roll som passar dig.

Arbetsområden inom Skanska

Studenter

Det finns många anledningar till varför Skanska utsetts till branschens mest attraktiva arbetsgivare.
Lär känna oss under din tid som student.

Information för dig som är student

Kontakta oss

Behöver du komma i kontakt med någon på vår personalavdelning? Vi hjälper dig gärna med dina frågor och funderingar. 

Här hittar du våra jobb-kontakter

Hur är egentligen Skanskas ingenjörer?

Skanska Sveriges vd Gunnar Hagman intervjuas av Emil Persson i första avsnittet av Ingenjörsfördomar.

Lyssna på tidigare programstudenter

Hakar, Emma och Elsa valde att parallellt med sin ingenjörsutbildning gå Skanskas studentprogram. I Jobcast delar de med sig om hur deras resa sett ut på Skanska och hur det var att gå från student till anställd hos oss.

En podd från byggbranschen - möt människorna som bygger samhället där du bor

Hur svårt ska det vara att hålla tiden? Det här avsnittet börjar med lite dålig stämning. Men det rätar upp sig och leder till intressanta samtal kring förseningar i byggbranschen. Vi pratar med en trio experter om varför en del byggprojekt överskrider både tid och budget. Vidare får du bland annat höra om guldbron som INTE fastnade i Suezkanalen, Bill Gates nya bok och hur mycket kostar egentligen ett 5 timmars trafikstopp på E4:an?

Branschbäst 2021

Årets ranking från Universum: andraplats som Sveriges mest attraktiva arbetsgivare hos högskoleingenjörerna och branschbäst bland både högskole- och civilingenjörer.

Se rankinglistor på universumglobal.com

Karriärföretag 2021

Karriärföretagen utser varje år Sveriges främsta arbetsgivare. Vi på Skanska är stolta över att återigen ha blivit utsedda till ett av Sveriges bästa karriärföretag.

Läs mer på karriarforetagen.se

HBTQ-certifikat

Under 2018 har medarbetare inom HR gått en grundläggande hbtq-utbildning. Certifikatet innebär en bekräftelse på att vi arbetar strategiskt och målinriktat i syfte att erbjuda ett respektfullt bemötande av alla personer utifrån ett hbtq-perspektiv. Under 2019 kommer fler enheter inom företaget att certifieras.