c

Fakturering

Utöver Skatteverkets krav på en faktura har Skanska egna krav för att fakturan ska kunna hanteras i vårt system. Dessa krav måste vara uppfyllda för att fakturan ska hanteras och betalas.

Formkrav för fakturering

Vi på Skanska önskar att du som leverantör sänder fakturor elektroniskt.

Du har två alternativ att välja mellan:

E-faktura via fil

Är du en återkommande leverantör till oss och har ett anpassat affärssystem för elektronisk fakturering? Då är EDI-fakturering (e-faktura via fil) förmodligen den bästa lösningen.

Registrera dig här för EDI-fakturering

Guide E-faktura

BEAst Portal

Är du en leverantör som skickar färre än 50 fakturor till Skanska eller som saknar anpassat affärssystem för elektronisk fakturering? Då är faktura via BEAst Portal lösningen. BEAst Portal är en branschgemensam kostnadsfri webbtjänst för fakturering.

BEAst Portal manual (PDF)
Länk till BEAst Portal

Faktura via mejl-PDF/TIF

Skanska räknar inte en mejlad pdf-fil/tif-fil som elektronisk faktura då hanteringen av dessa sker på samma sätt som fysiska fakturor.

Obs! Endast en pdf-fil/tif-fil per faktura och mejl. Ev. underlag, tidrapporter och annat som tillhör fakturan skall vara inscannat tillsammans med själva fakturan i den PDF-fil som bifogas i mejlet.

Maila fakturan till: Contact

Fakturor på post

Skanska kan i undantagsfall ta emot pappersfakturor men vi uppmanar alla våra leverantörer att välja ett e-faktura alternativ.

Pappersfakturor som skickas till andra adresser än angiven i högerspalten kommer inte att hanteras.

Senast uppdaterad: 2022-11-18