c

Fakturering

Utöver skatteverkets krav på en faktura har Skanska egna krav för att fakturan ska kunna hanteras i vårt system. Dessa krav måste vara uppfyllda för att fakturan ska hanteras och betalas.

Formkrav för elektronisk faktura (PDF)
Bolagsförteckning Skanskabolag (PDF) för att hitta rätt köpande bolag

Så skickar du fakturor till Skanska

Vi på Skanska vill att du som leverantör ska få betalt i tid och på ett säkert sätt. E-faktura är ett säkrare och snabbare sätt att hantera fakturor på och värnar om miljön. Du har två olika alternativ att välja mellan för att skicka dina fakturor elektroniskt till Skanska:

E-faktura via fil – över 250 fakturor per år

Är du en leverantör med stor fakturavolym till oss och har ett anpassat affärssystem för elektronisk fakturering? Då är EDI-fakturering (e-faktura via fil) förmodligen den bästa lösningen.

Webbfaktura via BEAst Portal  under 250 fakturor per år

BEAst Portal är en branschgemensam kostnadsfri webbtjänst för fakturering. Webbfakturering riktar sig till leverantörer med lägre fakturavolym till Skanska eller som saknar anpassat affärssystem för elektronisk fakturering och som snabbt och kostnadsfritt vill komma igång med e-fakturering.

Läs mer om hur du skickar fakturor till Skanska

Order

Skanska använder elektroniska verktyg för att lägga ordrar till leverantörer. För att beställa eller bekräfta köp skickar Skanska ordrar via vårt inköpssystem. Du som leverantör hanterar din order via Leverantörsportalen.

Bolagsinformation

Skanska Sverige AB
Organisationsnummer: 556033-9086
VAT-nummer: SE663000022901

Övriga Skanskabolag finns i förteckningen nedan.

Faktureringsadress

Skanska Sverige AB eller annat Skanskabolag
Box 54
233 22 Svedala

Fakturering till Skanska AB sker till:
Box 14
233 21 Svedala

Senast uppdaterad: 2018-10-08