Samhällsutvecklaren Skanska och Almedalen

Almedalen 2023 - Tillsammans för en bättre framtid

Tillsammans med er är vår ambition att svara upp mot samhällets behov av utveckling. Därför är vi på plats i Almedalen. Vi är nyfikna på hur vi genom dialog, aktiva samarbeten och ständig utveckling kan skapa den handlingskraft som behövs för att framtidssäkra samhället.

Vårt samhälle står inför flera omfattande utmaningar – klimatförändringar, energikris och ett nytt säkerhetspolitiskt läge. Stora samhällsomvandlingar som påverkar oss alla. För världen vi lever i, men också för Skanskas verksamhet, är hållbarhet och inte minst klimatarbetet, avgörande.

I Almedalen träffas vi gärna för att samtala om klimatneutralitet, resurseffektivitet eller samhällsutveckling, i stort som smått, över en kopp kaffe och Gotlands godaste bullar i vår grönskande trädgård. Planerar du ett panelsamtal, seminarium eller annat arrangemang? Bjud gärna in oss!

Med trädgården som inspiration

Trädgården på Rostockergränd 4 är en plats som inspirerar till spännande och utvecklande samtal. Det gamla päronträdet anlades för över hundra år sedan och mullbärsträdet är ett av Visbys största.

Vad passar bättre än att under dessa träd samtala om hur vi utvecklar platser som främjar allt levande idag och bortom vår egen livstid? Visby är rosornas stad och de blommande rosenbuskarna ramar in trädgården. Bredvid dem kanske vi slår oss ner och utforskar potentiella samarbeten så vi genom att våga nya vägar tillsamammans kan öka tempot i genomförandet av klimatomställningen?

Vad vill du sätta fokus på? Vi ser fram emot konstruktiva samtal, att inspireras och att utmanas.

Seminarier och panelsamtal

I syfte att belysa och skapa dialog kring ett antal av samhällets viktiga utmaningar bjuder vi under Almedalsveckan in till flertalet panelsamtal och seminarier. Samhällsutmaningarna är komplexa i sin natur. Ingen bransch, företag, organisation eller politiskt parti har ensamt lösningarna för hur vi ska lyckas med klimatomställningen, tillgodose dagens och morgondagens resursbehov eller minska våld och motsättningar i samhället. Vi har alla – privata, offentliga som ideella aktörer – en viktig roll i samhällsutvecklingen. Hur kan vi inspireras av föregångarna och tillsammans göra skillnad?

Välkommen att delta i våra seminarier

Vi ses i Almedalen

Skanskas trädgård och mötesplats i Visby under Almedalsveckan

Rostockergränd 4, Visby

Kontakt

Ska du til Almedalen?

Hör av dig så berättar vi om vad som händer hos oss och hur vi kan mötas under Almedalsveckan.

Sofie Jonsson

Projektledare

Camilla Georgsson

Public Affairs