c

Lärling

En av vägarna till att bli yrkesarbetare på Skanska är via lärlingsanställning. En sådan anställning kan du söka efter gymnasiets treåriga bygg- och anläggningsprogram. Under lärlingsanställningen färdigutbildas du och efter cirka två och ett halvt år får du ditt yrkesbevis.

Från lärling till yrkesarbetare

Merparten av våra lärlingar rekryteras direkt från gymnasieskolans bygg- och anläggningsprogram efter praktiktiden. I mindre utsträckning tar vi även emot traditionella lärlingar, det är en möjlighet för dig som inte har läst bygg- och anläggningsprogrammet men som vill gå vidare i en roll som yrkesarbetare.

Det börjar hos oss

Börjar du som lärling på Skanska får du en handledare som hjälper dig in i arbetet. Tillsammans med din handledare och arbetsledning har ni planerade uppföljningar för att se till att du får den utbildning du behöver. Vi strävar efter att du ska få prova på så mycket som möjligt under din lärlingsperiod. Efter avslutad lärlingsutbildning har du jobbat in de lärlingstimmar du behöver för att få ditt yrkesbevis.

Sök våra lediga jobb

Hur ansöker jag om lärlingsplats?

Lediga lärlingsplatser hittar du bland våra lediga jobb eller så länkar vi dem här. Hittar du inga lärlingsplatser så innebär det att vi inte har några tillgängliga platser just nu. 

Notera att vi inte tar emot lärlingsansökningar via mejl, så vänta in tills dess att vi annonserar nästa gång.

Prenumerera på lediga jobb

Fler sidor som kan vara intressanta för dig

Senast uppdaterad: 2023-01-31