c

Vårt löfte är att bygga ett bättre samhälle

Klimatvinst med citynära bergkrossar

Med lokala bergkrossar i expansiva områden kan vi minska de långa transporterna. När staden bygger en tunnel eller ett bostadsområde blir det flera miljoner ton bergmassor över. Genom citynära bergkrossar återanvänds massorna.

Läs mer om hur vi anpassar krossarna

Kvarteret som får fler att välja cykeln

Om framtidens Göteborg ska bli hållbart samtidigt som befolkningen växer måste fler stadsbor välja fötterna och cykeln framför bilen. Men hur får vi det att hända? Pilotprojektet Studio 256 tar miljöambitionerna ett steg längre.

Gemensam cykelverkstad och elbilspool

Digitalisering på byggarbetsplatsen

Sthlm New i Hammarby Sjöstad fungerar som ett av flera pilotprojekt för digitala verktyg som Skanska valt att arbeta med. På projektet används både VR- och AR-teknik för att visualisera olika delar av projektet digitalt.

Steg mot en digitaliserad byggarbetsplats

Det handlar om din kontorsmiljö

Försäkringskassan Göteborg i nya lokaler

Försäkringskassan flyttade från fem kontor på olika platser i Göteborg till ett gemensamt. Deras nya lokaler består av tre kontorsfastigheter i stadens södra centrum på en plats där det på 30-talet låg en tändsticksfabrik.

Läs om utvecklingen av Försäkringskassans nya kontor i kvarteret Tändstickan

Risker och möjligheter med artificiell intelligens

De algoritmer som tagit över våra liv är inte ofarliga, amoraliska tekniska system. Tvärtom finns mängder av inbyggda problem, och Anna har gjort det till sin uppgift att få politiker och andra beslutsfattare att förstå det.

Anna Felländer, specialiserad digitaliseringsekonom berättar mer

Bygg en bättre framtid med oss

Bli en del av vårt team

Vill du vara med i vårt nästa projekt? Hos oss möter du unika utmaningar och utvecklingsmöjligheter. Vi söker dig som vill skapa ett mer hållbart samhälle och bygga det tillsammans med oss. Välkommen till Skanska.

Läs mer om våra lediga jobb

Byggbranschen via Skanskagymnasiet

På skolan i Växjö möts unga från hela landet. Teknikprogrammet erbjuder intriktning mot byggteknik eller arkitektur med praktik ute på något av Skanksas projekt. Det fjärde tekniska året är ett snabbspår till anställning.

Här berättar eleverna och rektorn om sitt gymnasium

Lediga jobb

loading
Sök jobb

Press och nyheter

Pressmeddelanden

loading
Läs alla pressmeddelanden

Kalender

Kalender

Sociala medier