c

Skanska får första kontraktet på nyckelfärdig förskola

Skanska har nu fått sitt första kontrakt på nyckelfärdiga förskolor inom ramen för ramavtalet med SKR (Sveriges kommuner och regioner). Det är en förskola med sex avdelningar i två plan som ska byggas i Mörsil, inom Åre kommun.

Totalt erbjuder Skanska fyra olika koncept för förskolor som täcker olika önskemål om storlek, inredning med mera.

- Det är kul att vi nu kommer igång med att lösa bristen på förskoleplatser i landet, Vårt koncept visade sig utmärkt för tomten i Mörsil och vi fick tummen upp för utformningen som passade förskolans syften utmärkt, säger Nicklas Hagervall, affärsutvecklare, Skanska Sverige.

Skanska har en grupp medarbetare som under de kommande sex åren kommer att arbeta med förskolekonceptet som är mycket välkommet nu när det finns behov av upp emot 1000 nya förskolor i landet under kommande år.

- Med tanke på hur stort intresse vårt erbjudande har väckt räknar vi med att kunna skriva flera nya avtal inom kommande månader. Kommunerna köper ett helt paket med projektering och design redan på plats och det enda som egentligen tillkommer är utemiljön och kommunens anpassningar, säger Nicklas Hagervall.

Totalt erbjuder Skanska fyra olika koncept för förskolor som täcker olika önskemål om storlek, inredning med mera. Arbetet med förskolorna bedrivs i nära samarbete med Sweco och strategiska partners.

Läs mer om Skanskas förskolekoncept.

Senast uppdaterad: 2020-08-18

Rekommenderad läsning