c

Electric Site fick utmärkelse i Bryssel

Skanskas gröna utvecklingsprojekt Electric Site nominerades som ett av projekten när den europeiska branschorganisationen för bergmaterialindustrin UEPG samlade branschen för prisutdelning i Bryssel.

Camilla Fredman Svensson Head of Public Affairs, Gustav Werner regionchef inom Skanska Industrial Solutions samt Niklas Nillroth, VP Sustainability & Public Affairs Volvo CE och Bill Law, SVP Corporate Communication Volvo CE.

Electric site är ett utvecklingsprojekt där Skanska och Volvo tillsammans tagit fram världens första utsläppsfria bergtäkt, med eldrivna tunga entreprenadmaskiner och ett smartare sätt att styra logistiken.

Priserna som delades ut syftar till att uppmärksamma åtaganden och projekt som bidragit till att utveckla branschen för ökad hållbarhet. Skanska nominerades till pris i klassen för bästa innovativa process eller produkt. Priset gick dock till det österrikiska företaget Pichler som tagit fram en ny teknik för utrullning av murbruk, vilken är särskilt anpassad till energisnåla hus. Men Skanska gick inte lottlösa, utan fick ett särskilt uppmärksammande för att ha bidragit till att utveckla branschen genom Electric site.

Här kan du läsa mer om Electric site.

Senast uppdaterad: 2019-11-22

Rekommenderad läsning