Fokus framåt

Samverkan med naturen - en vinst för alla

Den 2 - 6 oktober 2023 har vi fokus framåt för att inspirera, engagera och informera om hur vi tillsammans fortsätter i rätt riktning. Det som tidigare hette Gröna veckan blir fortsättningsvis Fokus framåt. 

Vi arbetar med hållbarhet året runt, men just denna vecka fokuserar vi lite extra för att utmana oss själva, våra kunder och samarbetspartners. Detta för att ta nya, nödvändiga steg framåt, i syfte att driva arbetet inom klimatomställningen och öka vår positiva påverkan på samhället. 

För oss på Skanska är det självklart att ha fokus framåt för vår egen skull, för företagets lönsamhet samt för ett bättre samhälle. Vi vill, tillsammans med andra, forma vår samtid för en bättre gemensam framtid.

I år fokuserar vi på biologisk mångfald som handlar om naturens rikedom av olika ekosystem och arter. Den biologiska mångfalden är tillsammans med klimatförändringarna de största globala utmaningarna vi står inför idag och den ena går inte att lösa utan den andra. Men vi kan alla göra verklig skillnad i den här frågan, genom att tillföra värde i tid, kan vi skapa bättre förutsättningar för den biologiska mångfalden. Vi är en del av och behöver naturen, och naturen behöver i sin tur att vi visar hänsyn. Tillsammans kan lära oss hur vi bättre samverkar med naturen - något vi alla vinner på!

Webbinarier under Fokus framåt

Färdplan för klimatneutralitet 2045

För att möjliggöra och påskynda en klimatomställning har Skanska drivit arbetet med att ta fram byggsektorns gemensamma färdplan för klimatneutralitet till år 2045.

Vårt mål är alltså att vara klimatneutrala till 2045 och med hjälp av befintlig klimatsmart teknik kan vi halvera våra klimatutsläpp genom hela värdekedjan till 2030. Men för att bli helt klimatneutrala krävs också innovationer i form av ny teknik, nya affärsmodeller och nya samarbeten och partnerskap.

Här kan du läsa mer om vårt arbete med klimatneutralitet.

1.
Sustainovation - utveckling och innovation för hållbarhet
2.
Skellefteå Site East - framtiden inom hållbara anläggningsprojekt är här
3.
Hur bygger vi hållbart i projekt Villa Kviberg?

På resan mot ett hållbart samhälle

loading

Vill du veta mer?

Välkommen att höra av dig

Vill du fråga om något? Vi diskuterar gärna hur vi kan göra branschen mer hållbar.

Kontakta oss inom hållbarhet