c

Så skickar du fakturor till Skanska

Vi på Skanska vill att du som leverantör ska få betalt i tid och på ett säkert sätt. E-faktura är ett säkrare och snabbare sätt att hantera fakturor på och värnar om miljön.

Du har två olika alternativ att välja mellan för att skicka dina fakturor elektroniskt till Skanska:

Elektroniska fakturor via fil

För att anslutas till EDI-fakturering har vi en anslutningsprocess innan ni som leverantör kan börja skicka era fakturor till Skanska. Gör så här:

  1. Klicka på länken Registrera dig för EDI-fakturering och fyll i formuläret för att anmäla ditt intresse.
  2. Vi återkommer med vidare instruktioner samt med de dokument som ni behöver fylla i och returnera till oss för att anslutas.
  3. Ni som leverantör säkerställer att allt är uppsatt och klart hos er VAN-operatör för att skicka e-fakturor till Skanska samt att våra formkrav och tekniska krav är uppfyllda.
  4. Ett välkomstmail skickas och produktionsuppsättning sker hos vår VAN-operatör mot samtliga Skanskabolag markerade för e-faktura i vår bolagsförteckning.
  5. Ni är nu godkända för att skicka EDI-fakturor till Skanska från och med produktionsdatum.

Under rubriken "Hjälpmedel" hittar du en guide med information  för att skicka EDI-fakturor till Skanska.

Webbfaktura via BEAst Portal

Fakturaportalen säkerställer att rätt information finns med så att vi snabbt ska kunna hantera fakturan samtidigt som du direkt kan se att vi mottagit fakturan. Det finns möjlighet att bifoga dokument, ex. originalfakturan och eventuella följesedlar som bilaga.
Du kan registrera ditt företag och börja fakturera redan idag.
Gå till BEAst Fakturaportal

Fakturor på post

Skanska kan i undantagsfall ta emot pappersfakturor men vi uppmanar alla våra leverantörer att välja ett elektroniskt alternativ. Pappersfakturor som skickas till andra adresser än nedanstående, kommer inte att hanteras.

Faktureringsadress

Fakturering till Skanska Sverige AB
och övriga Skanskabolag utom Skanska Fastigheter sker till:
C8193
190 87 Rosersberg

Faktureringsadress gällande Skanska Fastigheter såsom
till Skanska Öresund AB, Skanska Fastigheter Göteborg AB och Skanska Fastigheter Stockholm AB, kontakta Contact för mer information.

Senast uppdaterad: 2019-04-02