c

Kv Lampan, Södertälje

  • Kv Lampan

Smart planerade hyresrätter med vacker utsikt

I Södertälje har Skanska byggt 105 hyresrätter på uppdrag av Telge Bostäder. Kvarteret Lampan ligger precis intill kanalen och har en fantastisk utsikt över staden. Vi har byggt två hus; ett sju våningar högt lamellhus och ett 12 våningar högt punkthus. I projektet ingick även ett gemensamt underliggande garage, parkeringar, carportar och en lekplats.

Samarbetsformen var strategisk partnering, vilket innebar ett nära samarbete med Telge Bostäder. Vi hade en rak dialog, korta beslutsvägar och kom fram till smartare lösningar.

Smartare och billigare

Skanska kom in lite sent i projektet, vilket betydde att vi delvis fick omarbeta produkten för att den skulle bli billigare och smartare. Projekteringsfasen blev relativt lång men resultatet passade kundens plånbok bättre. Dessutom kunde produktionsfasen kortas ner med hjälp av våra förslag. En prefabricerad tegelfasad och prefabricerade badrum har sparat både tid och pengar.

Trots komplicerad grundläggning och en hård vinter 2012 kunde vi hålla tidplanen. Inflyttning skedde i juli 2014, vilket var fem månader tidigare än beräknat.

 

Antal projekt

loading
Se även Skanskas globala projekt på www.skanska.com/projects