c

Telestad, Växjö

  • Telestad
  • Telestad
  • Telestad

Snabb byggprocess med effektiva arbetsmetoder

Skanska har utvecklat och byggt två punkthus med 60 hyreslägenheter i Telestad, nära universitetet i Växjö. Här finns butiker, restauranger, vacker natur och goda kommunikationer. I Växjö råder bostadsbrist så projektet innebar ett välkommet tillskott på bostadsmarknaden.

Energieffektiva lägenheter med låg driftskostnad

Fastighetsägaren Cartagena har köpte byggnaderna och övertog formellt ansvaret efter slutbesiktningen. Cartagenas önskemål om hög standard i lägenheterna formade projektet. Hyreslägenheterna håller bostadsrättsstandard med bland annat parkett och helkaklade badrum. Alla lägenheter har tvättmaskin och torktumlare. Husen blir energieffektiva och täta, vilket betyder att driftskostnaden blir låg.

En nyckel till framgång var det täta samarbetet i början av projektet mellan projektchefen, arkitekten och projektutvecklaren.

– Vårt gemensamma mål var att bygga ett hus som var en god affär och som vi kunde känna oss stolta över. Tillsammans diskuterade vi materialval, planlösningar och husens utseende. Det säger Magnus Ohlsson, projektchef.

En rationell byggprocess

En annan viktig framgångsfaktor i projektet var en rationell byggprocess. Tack vare samma planlösningar och materialval på varje våning, fick vi en upprepningseffekt. Vi började utveckla husen redan i slutet av 2012 och började bygga ett år senare. I slutet av 2014 flyttade de första hyresgästerna in i sina nya lägenheter.

 

Antal projekt

loading
Se även Skanskas globala projekt på www.skanska.com/projects