c

Kv Jublet, Stockholm

  • Kvarteret Jublet är certifierat enligt miljöcertifieringssystemet LEED, nivå guld.
  • Tegelbyggnaden med smidesdetaljer går i stil med det gamla bryggeriet bredvid.
  • Vi har erbjudit kunderna ett stort utbud av tillval.
  • Bostadsrättsägarna har kunnat följa bygget via projektets blogg.
  • 700 stålkärnepålar har skapa en stabil grund på gammal sjöbotten.
  • Samtliga lägenheter har minst en balkong eller uteplats.

Gröna bostäder i Stockholms nya stadsdel

På västra Kungsholmen i Stockholm har en ny stadsdel växt fram de senaste åren. Kvarteret Jublet är ett av tre kvarter som Skanska har utvecklat här. Vi började bygga 2011 och i slutet av 2013 hade alla flyttat in i sina bostadsrätter. Investmentbolaget Index Estate AB och Skanska har tillsammans skapat ett holdingbolag som utvecklat fastigheten och varit projektets byggherre.

En gammal industritomt har gett plats åt 240 bostadsrätter, nio lokaler, garage och gård. Samtliga lägenheter har minst en balkong eller uteplats. Huset har designats för att så många lägenheter som möjligt ska få sjöutsikt. Närmst vattnet på taket ligger tre lyxiga villor med stora terrasser. Den vackra tegelbyggnaden med smidesdetaljer går i stil med det gamla bryggeriet bredvid.

Tillsammans med grannkvarteret Välbehaget, som också är utvecklat av Skanska, är kvarteret Jublet bland de första bostadsfastigheter i Sverige som är certifierade enligt det internationella miljöcertifieringssystemet LEED, nivå guld. Det betyder att husen är väldigt energieffektiva och gör mindre avtryck på miljön.

Bostadsrättsägarna har kunnat följa det löpande arbetet av bygget via projektets blogg, vilket har varit uppskattat av de boende. De har även kunnat boka möten för val av kakel, färg och andra tillval via projektets hemsida.

– Det är första gången vi sköter informationen mot våra kunder i ett bostadsprojekt på det här sättet, säger projektchefen Viktor Ryd.

Antal projekt

loading
Se även Skanskas globala projekt på www.skanska.com/projects