c

Errarp, Ängelholm

  • De småskaliga flerbostadshusen i Errarp påminner om radhus.

Populär hyresrätt med radhuskaraktär

Strax norr om centrala Ängelholm, ett stenkast från havet, bygger Skanska och BoKlok ett nytt levande kvarter med hyresbostäder, bostadsrätter och äldreboende. Området Errarp är i huvudsak planlagt för radhus, kedjehus och enfamiljshus. Det gör Skanskas hyresrätter till ett viktigt tillskott i området som annars främst består av ägande- och bostadsrätter.

När utbudet vidgas med moderna och högkvalitativa hyresrätter kan fler hitta ett hem i Errarp. Invånarna får tillgång till flexibla boendelösningar genom livets olika faser för dem som vill hyra istället för att köpa.

Känslan av radhus

Skanska Hyresbostäder bygger 32 hyresrätter med 3-4 rum. De fyra huskropparna rymmer åtta lägenheter vardera och ger en småskalighet som passar fint in i området.

Lägenheterna har blivit mycket populära då de är utformade som radhus med egen ingång från markplan samt balkong eller uteplats med egen täppa: ett utmärkt val för många barnfamiljer. Lägenheterna på plan två har två balkonger, varav den ena är riktad mot innergården och rymlig nog för ett större möblemang.

Lägenheterna har yteffektiva och funktionella planlösningar i modern stil. Samtliga material håller hög kvalitet och är framtagna med omsorg för att skapa ett bekymmersfritt boende som kräver minimalt underhåll. De ljusa köken är generöst utrustade och bostäderna har tvättmaskin, torktumlare och helkaklade badrum.

Innergården är grön och planerad för att intressera alla åldrar. Barnen får lekytor, de vuxna får sittplatser för samvaro och odlingslådor som öppnar för möten och gemenskap i grannskapet.

Egenutvecklad hållbarhetsstandard

Hållbarhetsinsatserna i Errarp utgår från Skanskas egen hållbarhetsplattform Skanska Hållbar Hyresbostad. Den är skräddarsydd för hyresbostäder och ställer krav på alla byggbranschens viktigaste områden socialt, ekologiskt och ekonomiskt.

Plattformen ställer krav under hela projektets livslängd: hållbara val under projektutveckling och byggprocess, en låg miljöpåverkan under drifttiden och goda förutsättningar för dem som flyttar in att välja en hållbar livsstil.

I Errarp innebär det bland annat att man tidigt i projektutvecklingen tog fram en klimatkalkyl och identifierade vilka delar som är centrala för att minska projektets klimatpåverkan. Man har exempelvis gjort medvetna val av material för armering, stomme och isolering.

Här har vi samlat ett urval av våra svenska referensprojekt

Antal projekt

loading