c

Spårvagnen, Malmö

  • Skanska Hyresbostäders kvarter Spårvagnen.

Penthouselägenheter i toppläge

I området Spårvägen i centrala Malmö har Skanska Hyresbostäder utvecklat ett modernt och miljöriktigt bostadshus med 40 lägenheter. De ljusa och väldisponerade bostäderna är genomgående och har balkonger eller uteplatser i bästa syd- eller västläge. Även vindsvåningen har inretts till penthouselägenheter med snedtak och karakteristisk, urban känsla.

Huset inrymmer lägenheter om 2–4 rum och kök. Samtliga lägenheter håller en genomgående hög standard och erbjuder bra förvaringsmöjligheter.

Den L-formade huskroppen har en fasad med putsutseende, men för att ge kvarteret en tydlig identitet har det hushörn som vätter mot områdets entré accentuerats med tegel. Skanska Hyresbostäder har gjort plats för en kommersiell lokal i markplanet, som ger liv i bottenvåningen och service till boende och förbipasserande.

I anslutning till kvarteret finns en förskola vars utemiljö och lekredskap kan nyttjas av boende barnfamiljer på kvällar och helger.

Husen är hållbarhetsmärkta med Miljöbyggnad Silver, en certifiering som omfattar cirka 15 hållbarhetsaspekter inom områdena energi, inneklimat och material. Den är utvecklad för att värna om miljön och människors hälsa samtidigt som energieffektiviteten ger lägre driftkostnader för fastigheten.

Här har vi samlat ett urval av våra svenska referensprojekt

Antal projekt

loading