c

Södra Brottkärr, Göteborg

  • Södra Brottkärr
  • Södra Brottkärr
  • Södra Brottkärr
  • Södra Brottkärr

Stilrena hyreshus vid havet

Södra Brottkärr ligger vid havet i sydvästra Göteborg. I anslutning till småbåtshamnen har Skanska Hyresbostäder utvecklat två fyravåningshus med totalt 35 hyresrättslägenheter. De är del i det nya bostadsområdet Ugglegårdsbacke där Skanska Nya Hem har utvecklat 35 villor.

”Vi är mycket glada över att kunna uppföra vårt första projekt med hyreslägenheter i ett attraktivt läge i Göteborg. För Skanska som samhällsutvecklare är det här ett bra exempel på utveckling av bostadsområden med olika upplåtelseformer”, säger Anders Wester, verksamhetsutvecklare på Skanska Hyresbostäder.

Byggnadernas ljusgrå och stilrena fasader är utformade för att smälta in i de natursköna, kuperade omgivningarna. Husen omges av lek- och umgängesytor som uppmuntrar till möten och gemenskap grannar emellan.

Bostäderna spänner från välplanerade 1,5:or till rymliga fyror med uteplats. De präglas av genomgående hög standard, då Skanska utvecklar alla hyresrätter i likvärdig kvalitet som sina bostadsrätter. I Södra Brottkärr har man satsat på tidlös design och gedigna material, med parkettgolv i alla rum och fönsterbänkar i polerad sten. Samtliga lägenheter har balkong eller uteplats och är fullutrustade med tvättmaskin, torktumlare, mikrovågsugn och diskmaskin.

De båda husen får värme och varmvatten från ett effektivt och miljövänligt energisystem. En bergvärmepump kombineras med mekanisk till- och frånluft med effektiv varmluftsåtervinning.

Här har vi samlat ett urval av våra svenska referensprojekt

Antal projekt

loading