c

Citygate, Göteborg

  • Citygate ligger centralt i Gårda precis vid Ullevi, direkt i anslutning till E6 och E20.
  • Huset är öppet för hyresgästerna, de närboende, förbipasserande och allmänheten.
  • Med sina 36 våningar och 144 meter blir Citygate Nordens högsta kontorshus.
  • På den gröna terrassen kan hyresgästerna äta lunch, mingla och ha möten.
  • Citygate blir Göteborgs nya landmärke med sitt karakteristiska torn.

Möt framtiden i Nordens högsta kontorshus

Från Citygate kommer hyresgästerna att kunna blicka ut över centrala Göteborg. Med sina 36 våningar och 144 meter blir byggnaden Nordens högsta kontorshus. Men för Skanska har det aldrig handlat om att vinna någon höjdtävling. Vi vill skapa ett nytt landmärke som är öppet och välkomnande med ett bra serviceutbud.

Välkomnande och öppen mötesplats

Arkitekturen står den danska byrån Henning Larsen Architects för. Vi på Skanska är väldigt glada över att få en så duktig arkitekt till Göteborg. De har varit oerhört kreativa i vårt samarbete och har designat en byggnad som är välkomnande trots sin storlek.

"Öppenhet genomsyrar hela huset. Det gäller allt från arkitektur och verksamheter till att välkomna engagemang, tankar och idéer."
Per Hanson, projektchef, Skanska

Att bygga högt innebär ett ansvar och vi som skapar Citygate vill att byggnaden ska kännas tillgänglig. Vi bygger ett hus som är öppet för hyresgästerna, de närboende, förbipasserande och allmänheten. En torgbildning ligger framför huset där det är enkelt att mötas. Vi har varit på studiebesök i London för att titta på projekt där man har inkluderat grönt och fått en mänsklig skala i stora byggnader. Glaspartierna i bottenvåningarna öppnar upp huset. Entréplanet med kafé och restauranger är öppna för allmänheten vilket skapar liv och rörelse.

Ett hus utöver det vanliga

Citygate har en bred bas med tio våningar som bland annat inrymmer konferensanläggning, entréhall, restauranger och en stor terrass. Här finns även våningsplan på upp till 2 600 kvadratmeter för större hyresgäster. Ovanpå kommer det 25 våningar höga tornet med 800 kvadratmeter per våningsplan. Alla kontorsytor är öppna och flexibla så att hyresgästerna kan skräddarsy sina nya lokaler.

Byggnaden ligger centralt i Gårda precis vid Ullevi, direkt i anslutning till E6 och E20. Du tar dig enkelt hit med bil, cykel eller kollektivtrafik.

Vi börjar bygga Citygate i slutet av 2018 och välkomnar de första hyresgästerna i slutet av 2020.

Antal projekt

loading
Se även Skanskas globala projekt på www.skanska.com/projects