c

Norra Djurgårdsstaden, Stockholm

  • Intresset för bostadsrätterna i Björk och Plaza är väldigt stort.
  • Husen ska Svanenmärkas vilket innebär en rad gröna lösningar.
  • Den som bor i ett Svanenmärkt hus kan vakna upp och rädda världen lite grann.

Svanenmärkta bostäder i ny stadsdel

I Norra Djurgårdsstaden bygger Skanska husen Björk och Plaza. Det fantastiska läget vid Husarviken och Kungliga Nationalstadsparken bjuder på sköna naturupplevelser, samtidigt finns innerstadens utbud en kort cykeltur härifrån. Byggarbetet började i januari 2015 och vi har aldrig tidigare haft så stort intresse för bostadsrätter. Över 10 000 personer har anmält sitt intresse.

Stockholms stad har haft väldigt höga krav på gestaltningen i den nya stadsdelen. Genom en tydlig dialog har vi uppfyllt önskemål på ett sätt som Skanska och Stockholms stad är nöjda med. Hus Björk ligger närmast vattnet och är till viss del klätt med trä. Plaza har en urban känsla med en sockel i sten och riktar sig mot en lite yngre målgrupp. Här finns barnvagnsrum, loftlägenheter och en grön innergård. I Björk bygger vi 35 lägenheter och i Plaza 59 stycken; alla har stora balkonger eller uteplatser.

Skanska både utvecklar och bygger Björk och Plaza. En osäkerhetsfaktor i början av projektet var det höga markpriset; eftersom Norra Djurgårdsstaden är en ny stadsdel var det svårt att veta hur försäljningen skulle gå. I dagsläget ser det mycket bra ut med tanke på hur det har gått för närliggande fastigheter och det enorma intresset för Björk och Plaza.

Norra Djurgårdsstaden ska bli en grön stadsdel och vi planerar att Svanenmärka både Björk och Plaza. Vår byggprocess ska påverkar miljön så lite som möjligt och de färdiga husen ska innebära en minimal klimatpåverkan. För de boende innebär det ett bra inomhusklimat, möjligheten att leva miljövänligt och låga energikostnader.

Under april-juni 2017 kan de boende flytta in i sina nya lägenheter.

Antal projekt

loading
Se även Skanskas globala projekt på www.skanska.com/projects