Safey Week

Safety Week – Skanskas största arbetsmiljösatsning

Safety Week är Skanskas årliga globala initiativ med fokus på hälsa och säkerhet. Vår målsättning är att våra arbetsplatser ska vara säkra och hälsosamma.

En förutsättning för att nå våra mål är att vi alla engagerar oss, tar ansvar och bryr oss om varandra på våra arbetsplatser. För att uppmärksamma detta anordnar vi årligen Safety Week. Det är en vecka fylld med aktiviteter med syfte att höja medvetenheten och engagemanget kring säkerheten och välbefinnandet på våra arbetsplatser.

Årets Safety Week hålls den 17-23 maj.
Pågående Corona-pandemi påverkar Safety Week på så sätt att vi planerar för lokala aktiviteter som kan genomföras digitalt eller i mindre grupper och gärna utomhus.

Årets tema - Hållbart arbetsliv

Du ska inte bara klara arbetsdagen. Du ska hålla för ett helt arbetsliv. Få rätt förutsättningar på arbetet, jobba säkert och ha krafter kvar till familj, vänner och fritid.

Oavsett var i landet finns möjlighet till olika digitala aktiviteter som föreläsningar, workshops, filmer, övningar, träningspass och samtal om säkerhetskultur och hälsa.

Du vet väl att din framtid börjar nu?

1.
2.
3.

Se gärna vår öppna föreläsning
"Säkrare förutsättningar tillsammans"

Möt Ellevio, branschorganisationen HållNollan och Skanska i en dialog om drivkrafter, säkerhetsarbete och nya lärdomar – med målet att tillsammans skapa framtidens säkra och hälsosamma byggarbetsplatser.

Kontakta oss

Hör av dig och fråga oss om vårt säkerhetsarbete.

Kontakta oss som jobbar med säkerhet, hälsa och hållbarhet

På Skanska arbetar vi säkert eller inte alls

Vårt arbetssätt förebygger olyckor.

Arbetsmiljöpolicy (PDF)
Health and Policy (PDF)

Safety Week jorden runt

40 000 medarbetare och mer än 200 000 leverantörer och partners runt om i världen deltar i olika aktiviteter relaterade till Safety Week.

 

Safety Week genom åren

Genom att sätta strålkastarna på säkerhet en vecka varje år, har vi ökat säkerhetsmedvetandet i hela koncernen. På alla arbetsplatser, hos alla medarbetare, varje dag på året.

Safety Week har skapat en bra grund för vårt säkerhetsarbete

Safety Week video in English

Please have a look at the Safety Week video with English subtitels.

Safety Week - Safety Culture

Vi arbetar säkert eller inte alls

loading

Säkrare anläggningar

Skanska arbetar hårt med att säkra trafiken och arbetsmiljön på våra fasta anläggningar som bergtäkter, betongfabriker och asfaltverk.

Här möts man av tung trafik, ett högt tempo och små marginaler vid olyckor och tillbud. Men det finns stora möjligheter att skapa en säkrare arbetsplats. Därför har vi har sett över tillverkning, logistik och beteenden. Allt för att nå våra mål om helt skadefria arbetsplatser för såväl egna som externa medarbetare.

Länk till säkrare anläggningar