c

500 kilo pepparkaksdeg slut i ett nafs

Pressmeddelande 2014-11-11 15:45 CET

Skanskas initiativ att dela ut ett halvt ton pepparkaksdeg till grundskolor som vill delta i ArkDes (Arkitektur- och designcentrums) årliga pepparkakshustävling blev en stor succé. Responsen var överväldigande och de 500 kilona tog slut på bara några dagar.

pepparkaksdeg

Arkitektur- och designcentrums (ArkDes) pepparkakshusutställning är sedan 1990 en kär tradition. Som samarbetspartner i årets utställning ville Skanska uppmana landets alla grundskoleklasser att släppa loss kreativiteten och baka för mångfald och tolerans under årets tema – Rum för alla.

För att uppmuntra skolklasser att delta beslöt Skanska att skänka ett halvt ton pepparkaksdeg till grundskoleklasser. Degen skänktes enligt principen först till kvarn. Klasserna fick själva önska hur mycket de ville ha och motivera hur det skulle användas.
 
– Det har varit fantastiskt roligt att se all kreativitet. Hundratals ansökningar har kommit från hela landet och det har varit allt från något enstaka kilo till dem som vill bygga en hel stad med 30 kilo deg, säger Annika Svensson, press och PR-ansvarig på Skanska och ansvarig för pepparkakstävlingen på Skanska. 

Degen bakas av lokala bagerier. Alla klasser kommer att dokumentera sitt arbete. Bilder och berättelser om byggena kommer att visas på:

www.skanska.se/pepparkakshus 

www.arkdes.se/articles/pepparkakshus-2014