c

Skanska i samarbete med KTH om hållbar samhällsbyggnad

Pressmeddelande 2012-04-12 11:00 CET

Skanska och Kungliga Tekniska Högskolan, KTH, inleder nu ett långsiktigt och strategiskt samarbete. Överenskommelsen omfattar utbildning, forskning och innovation med särskild inriktning på hållbar samhällsbyggnad.

De övergripande målen för samarbetet innefattar kompetensförsörjning, kompetensutveckling och forsknings- och innovationssamarbete inom grönt byggande. Under åren 2012-2015 ska samarbetet fokuseras till området energi och installationer i byggnader, inklusive teknik, miljö och ekonomi.

– Det här samarbetet är ett viktigt steg för en närmare samverkan med den akademiska världen. Tillsammans kommer vi nu att utveckla grönt byggande såväl vad gäller teknik som ekonomiska aspekter och jag är övertygad om att det kommer att leda till nya framsteg, säger Johan Karlström, VD och koncernchef, Skanska.

Personutbyten mellan Skanska och KTH kommer att vara ett viktigt instrument för samarbetet. Genom satsningen blir Skanska också en nyckelpartner inom ramarna för KTH:s satsning ”Faculty for Innovative Engineering”. 

– Vi är mycket glada för det nya samarbetet med Skanska som ger oss en stor, internationell partner inom projektutveckling och bygg. Det ska bli särskilt spännande att tillsammans utveckla framtidens gröna byggande, säger Peter Gudmundson, rektor för Kungliga Tekniska Högskolan, KTH.

Kontakter

Kontakta: Håkan Danielsson, Funktionschef
Telefon +46104481398
Kontakta: Mia Trahn, Kompetensutvecklare
Telefon +46104484440