c

Skokanonen blir ny hyresgäst vid Skanskas handelsplats Ljungbyporten

Pressmeddelande 2011-01-31 13:00 CET

Skanska har tecknat ett hyreskontrakt om 590 kvm med Skokanonen, som flyttar in i den första etappen av handelsplats Ljungbyporten. Skokanonen tillträder de nya lokalerna under våren 2011, vilket innebär att etapp 1 nu är fullt uthyrd.

Ljungbys nya handelsområde omfattar cirka 16 000 kvm och den första etappen omfattar cirka 9 500 kvm. Butiker i första etappen av Ljungbyporten är Audio Video, Citygross, apotekskedjan DocMorris och Jysk.

Handelsplatsen uppförs i kvarteret Motellet i Ljungby, vid skärningspunkten mellan E4 och riksväg 25. I närområdet finns även ett motell, Statoil, Intersport, Nordsjö Färg och McDonald´s.

– Skokanonens val av handelsplats Ljungbyporten var självklar när vi skulle öppna ny butik i Småland. Det centrala läget, lokalens utformning och våra nya grannar var tre avgörande faktorer för vårt val, säger Arne Viberg, VD, Skokanonen.

Skokanonen grundades 1972 och har idag cirka 30 butiker från Malmö i söder till Luleå i norr. Skokanonens affärsidé är skor av kvalitet till lågt pris.

– Vi välkomnar Skokanonen till ett mycket attraktivt och välexponerat område vid E4. De blir ett starkt komplement till de övriga butikerna i Ljungbyporten, säger Jonas Karlsson, affärsområdeschef Skanska Fastigheter Göteborg.

Skanska Kommersiell Fastighetsutveckling Norden initierar och utvecklar fastighetsprojekt inom kontor, logistik och affärshus. Kontorsverksamheten är koncentrerad till de tre storstadsregionerna i Sverige, Köpenhamnsregionen i Danmark, Helsingfors i Finland samt Oslo i Norge. Utvecklingen av logistik- och volymhandelsfastigheter bedrivs på strategiska orter i Sverige, Danmark och Finland.

Kontakter

Kontakta: Jonas F Karlsson, Transaktions- och Fastighetschef
Telefon +46104484448