c

Skanska säljer fastighet i Umeå till NP3 Fastigheter

Pressmeddelande 2014-01-15 08:00 CET

Skanska har tecknat avtal med NP3 Fastigheter om överlåtelse av kontorsfastigheten Cisternen. Affären genomförs som bolagstransaktioner där köpeskillingen beräknats utifrån ett fastighetsvärde om 88,5 miljoner kronor.

Kontorsfastigheten omfattar totalt cirka 4000 kvm uthyrningsbar area, och hyresgäst kommer att vara Skanska Sverige. Fastigheten kommer att byggas om och byggas till, samt miljöcertifieras enligt BREEAM, nivå good. Tillträde sker i december 2015.

– Vi är mycket nöjda med att kunna skapa attraktiva arbetsplatser och samla Skanskas enheter i Umeå i ett miljöcertifierat kontor. Det är glädjande att huset möter NP3 Fastigheters högt ställda krav, säger Stefan Canderyd, affärsutvecklare, Skanska Sverige.

– Med förvärvet stärker vi vår närvaro i Umeå betydligt och vi ser fram emot fler samarbeten tillsammans med Skanska säger Andreas Nelvig, vd, NP3 Fastigheter.

Skanska är ett av Sveriges största byggbolag med verksamhet inom hus- och anläggningsbyggande samt utveckling av bostäder och kommersiella lokaler. Inom kommersiell projektutveckling initieras och utvecklas fastighetsprojekt inom kontor, hotell och samhällsfastigheter.