c

Skanska-chef utsedd till ny ordförande för ”grön” rådgivargrupp åt den brittiska regeringen

Pressmeddelande 2012-07-03 10:20 CET

Mike Putnam, VD för Skanska UK, har utsetts till ny ordförande i Green Construction Board (GCB). Han kommer att dela ordförandeskapet för GCB med Storbritanniens näringsminister Mark Prisk. GCB är ett rådgivande forum åt den brittiska regeringen och Storbritanniens design-, bygg-, infrastruktur- och fastighetsbranscher. Forumet lanserades i november 2011.

Green Construction Board samlar hela branschen kring viktiga framtidsfrågor och utvecklar åtgärder för att främja utvecklingen av grönt byggande. Forumet har bland annat samlat mer än 160 representanter för branschen för att ta fram långsiktiga mål för branschens utveckling, skapa en kunskapsbank i syfte att minska koldioxidutsläppen och identifiera andra åtgärder för att kunna utveckla ett hållbart byggande.

- Jag är glad att kunna välkomna Mike till rollen som medordförande. Han har varit engagerad i Green Construction Board sedan starten och är en värdefull medlem av teamet. Mike har en bred erfarenhet av byggbranschen, vilket gör honom perfekt för rollen, säger Mark Prisk, Näringsminister i den brittiska regeringen.

- Jag är mycket hedrad över att ha blivit ombedd att ta mig an denna roll. Jag tror att byggbranschen har en viktig roll att spela i den gröna agendan, och att resultatet kommer att vara bra för den gröna ekonomin, säger Mike Putnam, VD Skanska UK.