c

Pressmeddelande: DocMorris Apotek blir ny hyresgäst vid Skanskas handelsplats LjungbyPorten

Pressmeddelande 2010-09-20 09:00 CET

Skanska har tecknat ett hyreskontrakt om 300 kvm med apotekskedjan DocMorris, genom bolaget Admenta Sweden för nya lokaler vid LjungbyPorten. DocMorris tillträder de nya lokalerna och öppnar sitt apotek under första kvartalet 2011.

Ljungbys nya handelsområde omfattar totalt ca 16 000 kvm och första etappen på ca 9 500 kvm påbörjades under september 2008. Butiker som öppnat i första etappen av LjungbyPorten är Jysk, Audio Video och Citygross. 

Handelsplatsen uppförs i kvarteret Motellet i Ljungby, vid skärningspunkten mellan E4 och riksväg 25. I närområdet finns även ett motell, Statoil, Intersport, Nordsjö Färg samt McDonald´s.

– Vi är ett riktigt apotek där du kan hämta ut dina recept och göra alla dina apoteksärenden. Vi inför ett nytt smart kösystem där du som kund får göra klart hela ditt ärende i en och samma kassa, enkelt och smidigt, säger Märit Wikström, kommunikationschef för DocMorris Apotek.

DocMorris är en helt ny apotekskedja på den svenska marknaden. Den ägs av det anrika tyska apoteksföretaget Celesio, ett av de ledande internationella tjänsteföretagen inom hälso-och sjukvårdsområdet, med 46 000 anställda i flera länder. DocMorris Apotek profilerar sig genom att vara den enda apotekskedjan som är specialiserad på hudvård, med egna hudvårdsteraputer.

– Vi välkomnar DocMorris Apotek till ett mycket attraktivt och välexponerat läge vid LjungbyPorten. De blir ett starkt komplement till den övrig handeln i området, säger Jonas Karlsson, affärsområdeschef Skanska Fastigheter Göteborg.

Skanska Kommersiell Utveckling Norden arbetar med att initiera, utveckla, förvalta och sälja kommersiella fastighetsprojekt såsom kontor, logistik, verksamhetslokaler och volymhandelsanläggningar. Kontorsverksamheten är koncentrerad till de tre storstadsregionerna i Sverige, Köpenhamnsregionen i Danmark, Osloregionen i Norge samt Helsingfors i Finland. Utvecklingen av logistik- och volymhandelsfastigheter bedrivs på strategiska orter i Sverige, Danmark och Finland.

Kontakter

Kontakta: Jonas F Karlsson, Transaktions- och Fastighetschef
Telefon +46104484448