c

Skanska tar första spadtaget för ett tredje forskningslaboratorium åt Karolinska Institutet i Solna

Pressmeddelande 2011-02-02 09:40 CET

Skanska startar arbetet med att bygga ett tredje forskningslaboratorium på Karolinska Institutet Science Park, KISP, i Solna. Kund är Akademiska Hus och uppdraget uppgår till cirka 200 miljoner.

Skanska tar ett första spadtag för det nya forskningslaboratoriet Gamma på KISP. Uppdraget omfattar högteknologiska laboratoriemiljöer och kontorslokaler på cirka 10 000 kvm fördelade på sju våningar och är det tredje och sista laboratoriet som byggs. Gamma beräknas stå inflyttningsklar i mars 2013.

– Vi ser fram emot att tillsammans med Akademiska Hus påbörja byggandet av ett tredje laboratorium i den innovativa miljö av världsledande företag inom bioteknik som finns här på Karolinska Institutet Science Park, säger Bengt Staaff distriktschef på Skanska.

– Vi är stolta och glada över att vår gemensamma kompetens att kunna utveckla avancerade labbmiljöer här får komma till sin fulla rätt, säger Sten Wetterblad regiondirektör Akademiska Hus Stockholm AB.

KISP är Sveriges hittills största satsning på forskning inom bioteknik och ett led i visionen för Karolinska Institutet, Kungliga Tekniska Högskolan och Stockholms Universitet om att bli världens ledande inom bioteknik. I forskningsparken KISP är vetenskap och näringsliv inom bioteknik representerade, och i närheten finns inom kort också Nya Karolinska Solna som blir ett av de första miljöcertifierade universitetssjukhusen i världsklass.

 

Kontakter

Kontakta: Bengt Staaff, Head of Health and Safety Head of Seriousity
Telefon +46104481233