c

Britta Cesar Munck ny regionchef för Skanska Hyresbostäder

Pressmeddelande 2017-12-04 08:45 CET

Britta Cesar Munck har utsetts till ny regionchef för Skanska Hyresbostäder. Britta har 20 års erfarenhet inom Skanska och kommer senast från tjänster som Vice President Risk Management på Skanska AB. Hon tillträder den nya tjänsten första januari 2018.

Skanska Hyresbostäder utvecklar och bygger i dag ungefär 350-400 hyresrätter per år, med ambitionen att utvidga verksamheten. Bostäderna inom Skanska Hyresrätter utvecklas i egen regi och säljs sedan vidare till en långsiktig ägare.

– Jag ser fram emot att bidra till ett mer varierat utbud på bostadsmarknaden. Det finns en stark önskan hos många kommuner efter ett mer blandat bestånd i nya områden. Skanska ska vara en samhällsutvecklare som kan ta ett helhetsgrepp när det kommer till bostadsbyggande och Skanska Hyresbostäder är en viktig del i det, säger Britta Cesar Munck, tillträdande regionchef, Skanska Hyresbostäder.

Britta Cesar Munck har efter 20 år på Skanska en bred erfarenhet från Skanskas olika affärsområden. Hon har arbetat både i Sverige och internationellt med projektutveckling, bland annat som VD för kontorsutveckling i Tjeckien och transaktionschef för kontorsutveckling i Stockholm.

– Hennes gedigna kunskaper om affären kommer att vara betydelsefulla i vår fortsatta satsning på hyresbostäder som är en spännande och viktig del av vårt bostadserbjudande. Jag ser fram emot att samarbeta med Britta och önskar henne varmt välkommen, säger Alexandra Laurén, vice VD, Skanska Sverige.

Britta Cesar Munck ersätter Richard Hultin som går vidare till en roll som Senior Advisor inom nordisk projektutveckling på Skanska AB.