c

Skanska bygger bostadshus i Varberg

Pressmeddelande 2017-09-25 08:00 CET

Skanska ska utveckla och bygga flerbostadshus i centrala Varberg med cirka 75 bostadsrättslägenheter. Husen byggs i centrum invid Rosenfredsskolan. Försäljning av lägenheter inleds efter sommaren 2018 och byggstart är planerad att ske i slutet av 2018.

– Vi är glada över att ha funnit ett bra läge för att bygga dessa lägenheter. Varberg har idag en stor bostadsbrist och här kommer vi att kunna erbjuda ett attraktivt boende med närhet till det mesta, säger Bengt Wallin, affärsutvecklare, Skanska Sverige AB.

Bostadshusen blir mellan tre och sex våningar höga med takvåningar och garage under jord. Husen ligger högt, så många lägenheter kommer att ha en fantastisk utsikt över havet, staden och fästningen. Lägenheterna kommer mestadels att bli yteffektiva 2:or och 3:or, men det kommer även att finnas ett mindre antal mindre och större lägenheter.

– Vi kommer, som vanligt, att lägga stort fokus på hållbarhet i projektet. Alla våra egenutvecklade bostadshus certifieras enligt Svanen. Ett Svanenmärkt hem har bra miljöprestanda och innemiljö. Energiförbrukningen är låg, vilket bland annat beror på att huset har extra bra isolering och vitvaror i de högsta energiklasserna samt snålspolande vattenkranar och toaletter, säger Bengt Wallin.

Bostadshusen planeras stå färdiga för inflyttning under hösten 2020.