c

Skanskas gymnasieskola rankas som en av länets bästa

Skanskagymnasiet i Växjö kniper pallplats när man jämför Kronobergs 19 gymnasieskolor. Det är jämförelsetjänsten för gymnasieskolor Ednia som tagit fram rankingen som baseras på statistik från Skolverket, Skolinspektionen och Statistiska Centralbyrån.

Skanskagymnasiet är en liten och trygg skola med cirka 100 elever. Storleken på skolan är också en styrka. Här finns en härlig stämning och nära samverkan mellan elever och lärare.

Skolans rektor Gabriela Rieger är väldigt glad över rankingen.

- Jag blir så stolt när ser detta då jag vet vilket hårt arbete som ligger bakom det fina resultatet. För oss är det våra elever och deras personliga utveckling som betyder allra mest. Vi arbetar dagligen för att erbjuda en hög kvalitet på såväl utbildning som arbetsmiljö. Skanskagymnasiet ska vara en plats där man trivs och hittar hem.

På Skanskagymnasiet i Växjö erbjuder vi Teknikprogrammet med inriktning mot samhällsbyggande och miljö. Här finns även TE4, ett fjärde tekniskt år, till den som önskar få en gymnaiseingenjörsexamen och därefter får inleda sin karriär med ett erbjudande om provanställning på Skanska.

skanskagymnasiet.se

Läs mer: Ranking: Här är länets bästa gymnasieskolor på vxonews.se

Senast uppdaterad: 2023-11-17

Rekommenderad läsning