c

Skanska på plats under Järvaveckan

I juni är det dags för Järvaveckan och i år är Skanska på plats. ”Det är ett bra tillfälle att lyssna till de lokala utmaningarna och få människors syn på hur vi tillsammans kan bidra i utvecklingen,” säger Gunnar Hagman, VD Skanska Sverige.

Skanska har sedan länge verkat i Järvaområdet i Stockholm. I år blir det även premiär för medverkan under Järvaveckan, som arrangeras av den ideella föreningen The Global Village. Syftet med veckan är att minska avståndet mellan folk och folkvalda samt att skapa samtal mellan samhällsaktörer och medborgare.

– Som samhällsutvecklare vill Skanska vara med i samtalen för att se hur vi kan bidra till att bygga ett bättre samhälle. Järvaveckan är ett bra tillfälle att lyssna till de lokala utmaningarna och vi hoppas få människors syn på hur vi tillsammans med politiker och Järvaborna kan bidra i utvecklingen, säger Gunnar Hagman.

Järvaveckan pågår mellan den 9 och 17 juni och äger rum på Spånga IP. Torsdagen den 14 juni står Skanska som värd för ett seminarium på temat Ett tryggare Järva.

– Det kommer att handla om hur vi kan bygga ett tryggare Järva och stadsdelar med starkare social sammanhållning. Vi vill höra politikernas visioner för Järva och hur vi på Skanska kan bidra för att nå dit, säger Gunnar Hagman.

I panelen medverkar Ann-Margarethe Livh (V) som är bostads- och demokratiborgarråd tillsammans med Karin Ernlund (C) som är gruppledare och ordförande för Centerpartiet i Stockholm. Deltar gör även Tomas Amanuel som bor i Järva och som tagit flera initiativ för att få ungdomar i området på rätt väg.

 

Senast uppdaterad: 2018-06-04

Rekommenderad läsning