c

Skanska lanserar Förskolebyggaren

Skanskas ABCD-förskolor är nyckelfärdiga, har korta produktionstider och är redan upphandlade enligt Lagen om Offentlig Upphandling (LOU). De har även lågt klimatavtryck, är giftfria och anpassningsbara till Miljöbyggnad. Ett trettiotal kommuner runtom i landet har redan sin första ABCD-förskola på plats och vi har ytterligare ett tiotal förskolor på gång.

Bild på ABCD-förskola.
1 av 5 I Förskolebyggaren kan kommuner snabbt och enkelt skapa sin nästa förskola utifrån fyra koncept; A, B, C och D.
Bild på Råssnäs förskola i Motala.
2 av 5 Skanska har hittills byggt ett trettiotal ABCD-förskolor runtom i landet. Råssnäs förskola i Motala är en av dem.
Bild på interiör av ABCD-förskola.
3 av 5 ABCD-förskolorna är utvecklade tillsammans med pedagoger och arkitekter för att skapa kreativa miljöer där barnen kan lära sig och där personalen trivs.
Bild på ABCD-förskola.
4 av 5 I Förskolebyggaren är det lätt att göra rätt val för klimatet. Det beräknade klimatavtrycket görs direkt.
Bild på interiör av ABCD-förskola.
5 av 5 ABCD-förskolorna är enkla att beställa. Kommunerna kan alltid välja om de vill äga förskolan genom att avropa en färdig entreprenad eller hyra den av oss.

För att ännu fler kommuner ska upptäcka hur enkelt det är att beställa en ABCD-förskola lanserar vi nu Förskolebyggaren, som är ett webbverktyg där kommunerna själva kan gå in och skapa sin nästa förskola utifrån fyra koncept; A, B, C eller D. I Förskolebyggaren väljer man storlek på förskolan utifrån antal barn, inredning, material och färger samt anpassningar som är bra för klimatet som till exempel solceller. När förskolan är klar får kommunen direkt ett beräknat klimatavtryck och en uppskattad totalkostnad.

ABCD-förskolan är sedan enkel för kommunen att beställa via det ramavtal som Adda redan LOU-upphandlat. Allt är paketerat i en enkel process med beprövade färdigprojekterade koncept. Kommunerna kan alltid välja om de vill äga förskolan genom att avropa en färdig entreprenad eller hyra den av oss.   

Vår förhoppning är nu att ännu fler kommuner upptäcker våra ABCD-förskolor och enkelheten i att skapa nästa förskola i Förskolebyggaren!

Läs mer om ABCD-förskolorna och testa Förskolebyggaren på skanska.se/forskolor

Här finns en film som beskriver Förskolebyggaren

Senast uppdaterad: 2023-01-11

Rekommenderad läsning