c

Parttrap och Sector Alarm nya hyresgäster i Citygate, Göteborg

Skanska Fastigheter har tecknat två nya hyresavtal för Citygate i Gårda Göteborg. Under hösten 2022 flyttar Parttrap och Sector Alarm in i kontorshuset.

Byggnationen av Citygate pågår för fullt. Kontorshuset kommer att bli 36 våningar högt, motsvarande 144 meter, och får en total uthyrningsbar yta om cirka 42 000 kvadratmeter. Sedan tidigare har avtal tecknats med Compass Group, Visma, och Skanska. Projektet tar ett omfattande socialt ansvar för att motverka utanförskap och främja sysselsättning. Aktiviteter pågår som till exempel samarbeten med skolor, läxhjälp och mentorskap.

Parttrap

Det 5-åriga hyresavtalet avser 400 kvadratmeter kontorsyta för Parttrap som erbjuder och utvecklar e-handelsplattformar för tillverkare och distributörer. Inflyttning sker 1 september2022.

- Parttrap strävar att ligga framkant och ständigt utvecklas så att flytta in i Citygate med stort hälso- och hållbarhets fokus passar vår verksamhet och medarbetare väldigt väl. Att dessutom få chansen att ha sin arbetsplats 100 meter upp i den här typen av landmärke med utsikt över hela Göteborg skapar en speciell känsla som jag verkligen ser framemot att få uppleva, säger Ove Tengberg, CEO, Parttrap.

Citygate kommer att certifieras enligt både LEED och WELL, vilket innebär ett helhetstänk kring hållbarhet och hur människor påverkas av den byggda miljön de befinner sig i.

- Vi är mycket glada över att återigen kunna välkomna Parttrap till ett av våra kontorsprojekt, nu till Citygate. Med husets hälsofokus och stora mötesplatser i husets entrévåningar kommer Parttrap få de bästa förutsättningarna för att utveckla sin verksamhet med att skapa innovativa digitala lösningar helt i husets anda, säger Mats Dynevik, marknadschef, Skanska Fastigheter Göteborg

Sector Alarm

Det 10-åriga hyresavtalet avser 2 800 kvadratmeter kontorsyta för Sector Alarm som är en totalleverantör av säkerhet för privata bostäder och mindre företag. Lokalen kommer att verka som huvudkontor och är färdig för inflyttning under hösten 2022.

- Vi är mycket glada över att kunna välkomna Sector Alarm till Citygate. Med husets fokus på hälsa och välbefinnande kommer Sector Alarm få de bästa förutsättningarna för att utveckla sin redan nu framgångsrika verksamhet och sina medarbetare, säger Mats Dynevik, marknadschef, Skanska Fastigheter Göteborg

Citygate som kommer att certifieras enligt WELL, vilket innebär ett helhetstänk kring hur människor påverkas av den byggda miljön de befinner sig i. Byggnaden kommer dessutom att miljöcertifieras enligt LEED.

-Vår viktigaste tillgång är våra medarbetare! Det är ett stort värde för oss som attraktiv arbetsgivare att ha ett modernt, hållbart kontor som Citygate med smarta och hälsosamma lösningar. Skanska har varit mycket lyhörda när det gäller våra högt ställda krav på våra nya lokaler, säger Sofia Wikstrand Ekonomidirektör på Sector Alarm.

För ytterligare information kontakta:
Mats Dynevik, marknadschef, Skanska Fastigheter Göteborg, tel 010 448 44 43

Här finns mer att läsa om projektet Citygate i Göteborg

Senast uppdaterad: 2023-08-24

Rekommenderad läsning