c

Skanskagymnasiet fyller 10 år

Skanskagymnasiet har fyllt 10 år, det firades tillsammans med nya och gamla elever, lärare och personal. Under dessa 10 år har Skanskagymnasiet hunnit etablera sig som en skola som levererar en högkvalitativ utbildning. Cirka 150 elever från skolan har idag en aktiv anställning inom Skanska.

Jag är riktigt stolt att sedan 2015 fått förmånen att axla uppdraget att driva och utveckla skolan framåt, säger rektor Gabriela Rieger.
1 av 4 Jag är riktigt stolt att sedan 2015 fått förmånen att axla uppdraget att driva och utveckla skolan framåt, säger rektor Gabriela Rieger.
Den 25 september fyllde Skanskagymnasiet 10 år och firades tillsammans med nya och gamla elever, lärare och personal.
2 av 4 Den 25 september fyllde Skanskagymnasiet 10 år och firades tillsammans med nya och gamla elever, lärare och personal.
Att skolan blev placerad i Växjö beror på att staden ligger bra till geografiskt samt att Växjö stads miljöprofil stämmer med Skanskas hållbarhetsfokus.
3 av 4 Att skolan blev placerad i Växjö beror på att staden ligger bra till geografiskt samt att Växjö stads miljöprofil stämmer med Skanskas hållbarhetsfokus.
Ett stort grattis på 10årsdagen önskar vi Skanskagymnasiet!
4 av 4 Ett stort grattis på 10-årsdagen önskar vi Skanskagymnasiet!

Startades för att attrahera unga människor till byggbranschen

Skanskagymnasiets resa började den 15 april 2008 då skolan registrerades hos Bolagsverket och vid slutet av augusti samma år blev det offentligt att Skanska ansökt om tillstånd för att driva ett treårigt teknikprogram med syfte att attrahera unga människor till branschen. Att skolan blev placerad i Växjö beror på att staden ligger bra till geografiskt samt att Växjö stads miljöprofil stämmer med Skanskas hållbarhetsfokus.

Från elev till anställd på 3 eller 4 år

Under 2009 tog Skanskagymnasiet emot 12 elever för start i årskurs 1 och 2011 startades gymnasieingenjörsutbildningen, även kallad T4, med 58 elever.

Från starten fram tills nu har Skanskagymnasiet haft sammanlagt 551 elever. 267 elever, varav 168 tjejer, har läst till gymnasieingenjör vilket innebär att de läst fyra år på gymnasiet. Skolan har hittills haft elever från 161 orter i Sverige.

Cirka 150 elever har idag en aktiv anställning inom Skanska. Dessa elever arbetar idag som bland annat arbetsledare, installationssamordnare, hälsa- och säkerhetsledare, kundansvarig, mättekniker, projektingenjör och projektledare. Det finns med andra ord stora karriärmöjligheter hos Skanska för de elever som väljer att gå hos Skanskagymnasiet.

- Jag är riktigt stolt att sedan 2015 fått förmånen att axla uppdraget att driva och utveckla skolan framåt. Jag är också tacksam för allas värdefulla insats under åren, ni elever som är våra viktigaste medarbetare, personalen som gör ett oerhört viktig jobb, kollegorna från Skanska som alltid hjälper till vid behov och inte minst skolans engagerade styrelse som banar vägg för våra elever i företaget, säger Gabriela Rieger, rektor på Skanskagymnaiset.

Ett stort grattis på 10-årsdagen önskar vi Skanskagymnasiet!

Läs mer om skolan på skanskagymnaiset.se

Senast uppdaterad: 2019-10-03

Rekommenderad läsning