c

Hållbarhetspriser till Skanskaprojekt

På galan Sweden Green Building Awards 2017 delades det ut priser till projekt som bidrar till hållbart samhällsbyggande i Sverige. Två Skanskaprojekt, ett i norr och ett i söder, mottog priserna för Årets hållbara infrastruktur samt Årets LEED-byggnad.

Sören Gustafsson, projektchef, Ulrika Sandström och David Nordberg, produktionschef för Väg- och anläggningsprojektet Västra Eriksberg, Skelleteå. Pris för hållbar infrastruktur, SGBC Awards 2017.
1 av 2 Sören Gustafsson, projektchef, Ulrika Sandström och David Nordberg, produktionschef för Väg- och anläggningsprojektet Västra Eriksberg.
Åsa Johansson, projektledare Skanska Öresund och Hans Wallström, hållbarhetschef Skanska CDN tog emot priset till Klipporna som Årets LEED-byggnad. SGBC Awards 2017
2 av 2 Åsa Johansson, projektledare Skanska Öresund och Hans Wallström, hållbarhetschef Skanska CDN tog emot priset till Klipporna som Årets LEED-byggnad.

Utmärkelsen för hållbar infrastruktur: Västra Eriksberg, bostadsområde i Skellefteå

Juryns motivering:

”Med kreativitet, innovativa affärsmodeller och sunt förnuft har projekt lyckats skapa cirkulär ekonomi på riktigt, med resultatet 93 % minskning av klimatgasutsläpp från masshanteringen och noll lass på tipp.”

David Nordberg, produktionschef, Väg och anläggning, var en av de glada prismottagarna från Skellefteå.

- Jag känner mig mycket stolt över att vinna och det är ett kvitto på att vi arbetar på rätt sätt både med social- och ekologisk hållbarhet.

Årets LEED-byggnad: Skanskas kontor Klipporna i Malmö

Juryns motivering:

"Projektet har genomgående arbetat med hållbarhet på bred front och även spridit information både inom Sverige och Europa. Projektet har arbetat med LEED men även deltagit i flertalet andra initiativ som ger mervärden och öppnar upp för att hela stadsdelen byggs hållbart. Projektet har föredömligt arbetat med social hållbarhet genom att bjuda in allmänheten att aktivt delta i bygget.”

Åsa Johansson, projektledare från Skanska Öresund var med och tog emot priset på scenen.

- Det känns självklart jätteroligt! Vi är många som har jobbat med detta projekt under lång tid och det känns naturligtvis roligt att få bekräftelse på allt engagemang som lagts ner.

Grattis till våra vinnare!

Läs mer om galan på den officiella webbplatsen för Sweden Green Building Council.

Senast uppdaterad: 2017-11-27

Rekommenderad läsning