c

Den nya vårdbyggnaden – nu en del av Malmös stadssiluett

Tillsammans med vår kund Region Skåne har vi nått en viktig milstolpe i projekt Nya vårdbyggnaden på sjukhusområdet i Malmö. Den del av byggnaden som har kommit längst har nått full höjd med sina elva våningar samt fasad och tak på plats och är nu en permanent del av Malmös stadssiluett.

Vi vill hylla och tacka alla involverade genom filmen

- Vi är mitt i en intensiv fas med uppstart av många olika moment samtidigt som vi färdigställer andra. Trots den speciella tid vi befinner oss i görs det fantastiska insatser varje dag. I ett så här långt projekt är det viktigt att stanna upp och njuta av det vi åstadkommer och nu har vi nått en stor milstolpe. Det här är ett unikt projekt med ett fantastiskt team av kompetenta och fina kollegor, säger Amanda Glave, projektdirektör.

Alla projektskeden igång samtidigt

Den nya vårdbyggnaden blir totalt 108 000 kvadratmeter fördelat på två huskroppar. Bygget av den norra huskroppen, som är den högsta, har delats upp i två etapper för att sjukhusområdet ska ha ett fungerande kulvertsystem under hela byggtiden. Den södra huskroppen som ska bli tio våningar hög kommer att nå full höjd om cirka ett år. 

Region Skåne förnyar sjukhusområdet

Vårdbyggnaden är en del i den utveckling och modernisering av sjukhusområdet som Region Skåne genomför. Utöver den nya vårdbyggnaden byggs det en servicebyggnad, ett bårhus samt att den tekniska infrastrukturen effektiviseras. Målet är en förbättrad vård- och arbetsmiljö och ett sjukhus som är väl rustat att möta framtidens krav.

Läs mer om projektet på skanska.se/nvm

Senast uppdaterad: 2021-04-15

Rekommenderad läsning