c

Carolina bytte smycken mot betong

Vissa trodde att hon skojade när hon sökte jobb på Skanska, men för försäljningschefen Carolina Sjöstrand var det som att komma hem. ”På Skanska får jag frihet under ansvar, stora utvecklingsmöjligheter och en arbetsgivare som verkligen lever sina värderingar.”

Med en bakgrund inom retail var byggbranschen inte ett självklart val för Carolina Sjöstrand, men på Skanska Industrial Solutions har hon hittat helt rätt.

Många drömmer om att byta bransch, men det är inte alla som tar ett lika stort kliv som Carolina Sjöstrand. Innan hon började sälja betongprodukter på Skanska Industrial Solutions var hon Nordic Retail Manager för ett glamouröst smyckesmärke. Det var en bekant som tyckte att hennes energi, driv och sociala förmågor skulle passa perfekt på Skanska.

– Först var jag skeptisk och kunde inte se mig själv i byggbranschen, men så började jag läsa på om företagets värderingar och kände att de gick helt i linje med mina egna. Jag upplever att Skanska verkligen bryr sig om människor. Här har jag fått bättre balans mellan jobb och fritid, kollegor som stöttar och jag lär mig något nytt varje dag.

Gröna lösningar

I dag säljer hon och hennes kollegor betong i alla dess former. Det kan handla om allt från gjutningen av en pool till den betong som används vid bygget av Slussen i Stockholm. I portföljen har Carolina flera gröna lösningar, något som är ett fokusområde på Skanska.

– Betong är inte en produkt. Det finns hundratals olika betongrecept och allt fler kunder efterfrågar vår Gröna betong som minskar koldioxidutsläppen tack vare innehållet som delvis är ett återvunnet material.

Vad gör du en vanlig dag på jobbet?

– Jag får ofta förfrågningar från kunder. Jag eller mina kollegor lämnar anbud och om vi vinner affären tar vi kontakt med vår producerande del som skapar betongrecept efter kundens önskemål. Jag känner mig otroligt trygg med alla kunniga kollegor. SIS är fullt av experter som jag som säljare kan luta mig mot.

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Mitt fantastiska team! Sen gillar jag att det finns stora utvecklingsmöjligheter på Skanska. Det finns många olika roller och verksamhetsgrenar att söka till om du vill gå vidare.

Har du något tips till andra som är sugna på karriärbyte?

– Våga kasta dig ut. Familj och vänner trodde att jag blivit galen när jag sökte jobb på Skanska, men att byta från smycken till det ”gråa guldet” är det bästa jag gjort.

Senast uppdaterad: 2021-12-01

Rekommenderad läsning