c

Så ställer du drivande hållbarhetskrav i offentliga upphandlingar

Datum och tid: 2022-06-03 09:00 - 10:00
Plats: Skanskas kontor, Warfvinges väg 25, Stockholm. Frukost från kl 08.30.

Den offentliga sektorn ska vara ett föredöme för hur vi ska bygga ett hållbart samhälle. Det säger den nationella upphandlings-strategin. Men byggprojekt är stora och komplexa med många olika kompetenser involverade. Det är en utmaning att ro projektet iland och åstadkomma den effekt man vill ha – både för verksamheten, samhället och klimatet.

Det finns hjälp att få!

Upphandlingen är ett bra verktyg för att uppnå en rad samhällsnyttor och Upphandlingsmyndigheten har tagit fram vägledning och riktat stöd för att stärka hållbarhetskriterierna i upphandling för bygg och anläggning.

Välkommen till en viktig morgon där vi bjuder på insikter kring framgångsfaktorer och konkreta exempel. Bjud gärna med fler kollegor!

Välj mellan att delta digitalt eller på plats på vårt kontor i Stockholm och få chans att nätverka med intressanta kollegor i branschen.

Vi ser fram emot att ses!

Program

08.30 – Kaffe, fralla och mingel för dig som deltar på plats.

09:00 - Välkommen
Dagens moderator Håkan Isfalk, marknadschef, Skanska tillsammans med Lars Jonson, affärsutvecklingsdirektör, Skanska.

09.10 – Upphandlingsmyndigheten
Patrick Amofah och Ellionor Triay Strömvall från Upphandlingsmyndigheten presenterar det stöd och de rekommendationer kring hållbarhet i upphandling som tagits fram i syfte att hjälpa upphandlande myndigheter att upphandla varor och tjänster inom bygg och anläggning som är mer hållbara ur miljömässigt, socialt och ekonomiskt perspektiv.

09.30 – Huddinge kommun och Upphandling Södertörn
Lena Mårdh, Hållbarhetsstrateg i Huddinge kommun och Upphandling Södertörn delar med sig av sina erfarenheter och ger exempel på hur de arbetat med hållbarhetskriterier i upphandlingar.

09.50 – Gemensamt panelsamtal

10.00 – Avslut

Senast uppdaterad: 2022-05-11