c

Höst- och vårpraktik

Vill du praktisera på ett av världens främsta bygg- och projektutvecklingsbolag? Vi tar emot praktikanter under både vår- och hösttermin. Praktik på Skanska ger dig möjligheten att komplettera dina teoretiska kunskaper med praktiska erfarenheter.

Under din praktik får du handledning och stor möjlighet till personlig utveckling. Vi jobbar hårt för att din praktiktid ska bli både spännande och lärorik och för att du ska få en bild av hur det är att arbeta på våra arbetsplatser. Du knyter också viktiga kontakter inför ditt framtida yrkesliv.

Vi erbjuder praktikplats till dig som studerar vid högskola och universitet. Du som går en yrkeshögskoleutbildning och har en del av utbildningen förlagd till en arbetsplats i form av lärande i arbetet (LIA) kan också få praktikplats hos oss. Vi prioriterar de studenter som har praktik som en del av sin utbildning.

Vi ser praktik som ett sätt att komma i kontakt med framtida medarbetare och gör därför vi ett noggrant urval bland ansökningar. De flesta av våra praktikplatser finns inom produktion, men även på avdelningar som till exempel miljö, teknik, inköp, kalkyl och projektutveckling.

Intresseanmälan höst- och vårpraktik

Vi tar gärna emot din intresseanmälan för praktikplats på Skanska. Vi stämmer kontinuerligt av intresseanmälningarna med organisationens behov och möjligheter att ta emot praktikanter.

Din intresseanmälan ska innehålla:

  • CV
    Var tydlig med vilken utbildning och inriktning du läser.
  • Personligt brev
    Var tydlig med var på Skanska du vill praktisera samt under vilken tidsperiod och geografisk placering du önskar.
  • Betyg
    Utdrag på hittills avklarade studier.

Du anmäler ditt intresse i den region där du helst vill ha din praktik. Vi ser gärna att du endast söker i en region, men att du i din intresseanmälan kan önska alternativ geografisk placering. Tänk på att skicka in din intresseanmälan i god tid, senast 6 veckor innan praktikens start.

Intresseanmälan Norr (Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland, Jämtland, Gävleborg, Dalarna)

Intresseanmälan Mellansverige (Uppsala län, Västmanland, Örebro län, Stockholms län, Södermanland)

Intresseanmälan Väst (Västra Götaland, Halland, Värmland)

Intresseanmälan Syd (Östergötland, Kalmar län, Jönköpings län, Kronoberg, Blekinge, Skåne)

Senast uppdaterad: 2019-01-16