c

Höst- och vårpraktik

Vill du praktisera på ett av världens främsta bygg- och projektutvecklingsbolag? Vi tar emot praktikanter under både vår- och hösttermin. Praktik på Skanska ger dig möjligheten att komplettera dina teoretiska kunskaper med praktiska erfarenheter.

Under din praktik får du handledning och stor möjlighet till personlig utveckling. Vi jobbar hårt för att din praktiktid ska bli både spännande och lärorik och för att du ska få en bild av hur det är att arbeta på våra arbetsplatser. Du knyter också viktiga kontakter inför ditt framtida yrkesliv.

Vi erbjuder främst praktikplats till dig som studerar vid högskola och universitet. Du som går en yrkeshögskoleutbildning och har en del av utbildningen förlagd till en arbetsplats i form av lärande i arbetet (LIA) kan också få praktikplats hos oss. Vi prioriterar de studenter som har praktik som en del av sin utbildning.

Vi ser praktik som ett sätt att komma i kontakt med framtida medarbetare och gör därför vi ett noggrant urval bland ansökningar. De flesta av våra praktikplatser finns inom produktion, men även på avdelningar som till exempel miljö, teknik, inköp, kalkyl och projektutveckling.

Tekniksprånget på Skanska

Tekniksprånget är en betald praktik för dig som är 18-21 år och är nyfiken på att utforska ingenjörsyrket under fyra månader. Det är viktigt för oss att få möjlighet att inspirera till framtida studieval och att få träffa dig som är nyfiken på byggbranschen. Du som söker den här praktiken har läst och färdigställt en gymnasieutbildning med inriktning NA/TE.

Vi tar emot praktikanter via Tekniksprånget under höstperioden. Årets ansökningsperiod har passerat och du är varmt välkommen att söka nästa år. Läs mer om Tekniksprånget på deras hemsida

Här annonserar vi lediga praktikplatser

Lediga praktikplatser hittar du bland våra lediga jobb eller länkar vi dem här. Har vi ingen praktikplats tillgänglig kan du lägga in en prenumeration för att få ett mail när lediga tjänster publiceras. Notera att vi inte tar emot praktikansökningar via mejl, så vänta in tills dess att vi annonserar nästa gång.

Senast uppdaterad: 2022-10-03