c

Årets samhällsutvecklare

Hussein Chith, Chalmers tekniska högskola, korades till Årets Samhällsutvecklare 2017 i samband med Universums galamiddag på Berns tidigare i år. Bakom priset står både Skanska och Sweco som länge samarbetat i frågor rörande hållbar samhällsutveckling.

Hussein Chith, vinnare av Årets Samhällsutvecklare 2017

Det råder inga tvivel om att morgondagens samhälle står inför stora utmaningar vad gäller ekologiska, sociala och ekonomiska aspekter. Både Skanska och Sweco är därför ständigt på jakt efter kreativa lösningar på hållbar samhällsutveckling. Nya Karolinska Solna är ett tydligt exempel på effektivt samarbete mellan båda parter inom ramen för hållbar samhällsutveckling.

Men Skanskas och Swecos samarbete sträcker sig längre än så. Ett annat bra exempel på samarbete är tävlingen Årets Samhällsutvecklare som riktar sig till högskole- och civilingenjörer inom samhällsbyggnad och andra relevanta utbildningsområden. Vinnare av 2017-års upplaga av studenttävlingen är Hussein Chith som nyligen tog sin examen från Chalmers. Som värdig vinnare får Hussein ta del av en prissumma på 10 000 kr samt två veckors praktik, där en vecka förläggs på vardera företag.

Senast uppdaterad: 2017-03-29