Skanskas nya lärlingsprogram för kvinnor

Är du nyfiken på byggbranschen och intresserad av att arbeta som snickare i Stockholm så har du kommit rätt.

Vill du ha ett aktivt och kreativt arbete samtidigt som du får en betald yrkesutbildning inom byggbranschen?

Nu har du som är nyfiken på att utveckla din potential, och modig nog att byta yrkesbana, chans att bygga din nya framtid tillsammans med oss. Sök en plats i vårt nya lärlingsprogram.

Du får rätt förutsättningar och alla verktyg för att lyckas i din nya roll med en genomarbetad introduktion. Under nära handledning av en erfaren kollega växer du sedan in i din nya yrkesroll. Du får anställningstrygghet och ersättning från dag ett.

Tänk nytt

Tillsammans med dig vill vi tänka nytt och se saker ur nya perspektiv. Därför vill vi inspirera fler kvinnor att söka sig till Skanska. Vi vill ge dig utan erfarenhet från branschen en möjlighet att utvecklas i ett praktiskt yrke hos oss.

För vi vet att vi behöver det, att branschen blir bättre av det och att vi på så vis kan bygga ett bättre samhälle. Tillsammans.

Det här får du

  • Betald yrkesutbildning med start 5 mars 2019
  • Fast anställning och lön från första dagen
  • Yrkesbevis som snickare efter drygt 3 år

En aktiv vardag

För snickare varierar arbetsuppgifterna och ingen dag är en annan lik. Du får vara aktiv och ofta arbeta med praktisk problemlösning.

I vissa perioder är många arbetsuppgifter utomhus, exempelvis att bygga träformar för betonggjutning, montera stomme, fönster och tak. I senare skeden av byggnationen flyttar arbetsuppgifterna inomhus och kan variera från att sätta gipsväggar och lister till att montera ett färdigt kök.

Skicka in din intresseanmälan

Ansökan till lärlingsprogrammet som startar 5 mars 2019 är nu stängd, men vår ambition är att inom ett år rekrytera deltagare till nästa programstart. Då kommer vi erbjuda platser på fler orter än Stockholm. Vi har årligen ca 3000 projekt runtom i Sverige, och massor av spännande jobbmöjligheter för dig. I nästa omgång kommer vi att rekrytera fler snickare, men även till andra yrken i vår verksamhet. Du behöver inte ha erfarenhet sedan tidigare, det viktigaste för oss är att du har en positiv inställning och vill utvecklas tillsammans med oss.

Hör av dig till oss så att vi kan tipsa dig inför nästa rekrytering!

Anmäl intresse till kommande lärlingsprogram

Välj ett företag som bygger för en hållbar framtid

För oss på Skanska är det enkelt. Vårt löfte är att bygga ett bättre samhälle. Ett samhälle som är miljömässigt och socialt hållbart.

Det vi utvecklar, bygger och tillverkar ska bära samhället in i framtiden. Därför behöver vi ta oss an framtidens utmaningar idag. Tillsammans med våra medarbetare, kunder och leverantörer och vill vi leda vår bransch mot en hållbar utveckling.

Vi har branschens mest ambitiösa klimatmålsättning eftersom den innefattar hela vår värdekedja, från tillverkning av byggmaterial till kundernas användning av byggnadsverket. Vi ska ha en klimatneutral värdekedja senast 2045. För att vi vill det, världen behöver det och kunderna efterfrågar det. Det är bland annat så vi bygger ett bättre samhälle.

Läs mer om Skanskas hållbarhetsarbete

 

Läs mer