Skanskas lärlingsprogram för kvinnor

Är du nyfiken på byggbranschen och intresserad av att arbeta som snickare, väg- och anläggningsarbetare eller betongarbetare så har du kommit rätt.

Vill du ha ett aktivt och kreativt arbete samtidigt som du får en betald yrkesutbildning inom byggbranschen?

Nu har du som är nyfiken på att utveckla din potential, och modig nog att byta yrkesbana, chans att bygga din nya framtid tillsammans med oss. Sök en plats i vårt lärlingsprogram senast den 31 oktober 2019. Lärlingsprogrammet startar den 2 mars 2020.

Du får rätt förutsättningar och alla verktyg för att lyckas i din nya roll med en genomarbetad introduktion. Under nära handledning av en erfaren kollega växer du sedan in i din nya yrkesroll. Du får anställningstrygghet och ersättning från dag ett.

En aktiv vardag

För yrkesarbetare varierar arbetsuppgifterna och ingen dag är en annan lik. Du får vara aktiv och ofta arbeta med praktisk problemlösning. Du arbetar självständigt men alltid som en del av ett team. Vi strävar efter att du ska få prova på så mycket som möjligt under din lärlingsperiod. Vi erbjuder tre olika yrkesinriktningar på lärlingsprogrammet; snickare, väg- och anläggningsarbetare och betongarbetare. Vilken yrkesinriktning lockas du mest av?

Tänk nytt

Tillsammans med dig vill vi tänka nytt och se saker ur nya perspektiv. Därför vill vi inspirera fler kvinnor att söka sig till Skanska. Vi vill ge dig utan erfarenhet från branschen en möjlighet att utvecklas i ett praktiskt yrke hos oss. För vi vet att vi behöver det, att branschen blir bättre av det och att vi på så vis kan bygga ett bättre samhälle.
Bygg din framtid tillsammans med oss.

Det här får du:

  • Betald yrkesutbildning
  • Fast anställning och lön från första dagen
  • Yrkesbevis efter drygt tre år

Yrkesinriktningar

Du kan välja mellan tre olika inriktningar. Vilken passar dig?

Väg- och anläggningsarbetare

Som väg- och anläggningsarbetare jobbar du utomhus med arbetsuppgifter som varierar mellan schakt- och fyllningsarbeten, grundläggningsarbeten, rörläggning (el, tele, VA), gatu- och vägbyggnad samt plattläggning eller anläggning av grönytor.

Vi tar in lärlingar i Göteborg och Stockholm.

Betongarbetare

Som betongarbetaren arbetar du med att armera och gjuta betongkonstruktioner såsom husgrunder och broar. Innan gjutningen påbörjas behöver en formsättning göras för att hålla den våta betongen på plats. Efter gjutning kan det ibland också krävas viss efterarbetning i form av ytbehandlingar för att få ytan slät.

Vi tar lärlingar i Stockholm.

Snickare

Som snickare jobbar du periodvis mycket utomhus, exempelvis med att bygga träformar för betonggjutning, montera stomme, fönster och tak. I senare skeden av byggnationen flyttar arbetsuppgifterna inomhus och kan variera från att sätta gipsväggar och lister till att montera ett färdigt kök.

Vi tar in lärlingar i Halmstad, Stockholm, Uppsala, Varberg och Örebro.

Skicka in din ansökan

Ansökan senast den 31 oktober 2019. Du kan bara skicka in en ansökan så välj den yrkesinriktning som passar dig bäst. Längre upp på sidan listar vi samtliga placeringsorter fördelat på yrkesinriktning.

Du behöver inte ha erfarenhet sedan tidigare, det viktigaste för oss är att du har en positiv inställning och vill utvecklas tillsammans med oss.

Ansök till väg- och anläggningsarbetarlärling
Ansök till betongarbetarlärling
Ansök till snickarlärling

Välj ett företag som bygger för en hållbar framtid

För oss på Skanska är det enkelt. Vårt löfte är att bygga ett bättre samhälle. Ett samhälle som är miljömässigt och socialt hållbart.

Det vi utvecklar, bygger och tillverkar ska bära samhället in i framtiden. Därför behöver vi ta oss an framtidens utmaningar idag. Tillsammans med våra medarbetare, kunder och leverantörer och vill vi leda vår bransch mot en hållbar utveckling.

Vi har branschens mest ambitiösa klimatmålsättning eftersom den innefattar hela vår värdekedja, från tillverkning av byggmaterial till kundernas användning av byggnadsverket. Vi ska ha en klimatneutral värdekedja senast 2045. För att vi vill det, världen behöver det och kunderna efterfrågar det. Det är bland annat så vi bygger ett bättre samhälle.

Läs mer om Skanskas hållbarhetsarbete

 

Läs mer

Hör gärna av dig så berättar vi mer