Safety Week

Safety Week – Skanskas största arbetsmiljösatsning

Safety Week är Skanskas årliga globala initiativ med fokus på hälsa och säkerhet. Vår målsättning är att våra arbetsplatser ska vara säkra och hälsosamma.

En förutsättning för att nå våra mål är att vi alla engagerar oss, tar ansvar och bryr oss om varandra på våra arbetsplatser. För att uppmärksamma detta anordnar vi årligen Safety Week. Det är en vecka fylld med aktiviteter med syfte att höja medvetenheten och engagemanget kring säkerheten och välbefinnandet på våra arbetsplatser.

Årets tema - Vi bygger bra beteenden

Temat för årets Safety Week är ”Vi bygger bra beteenden”. Med årets tema vill vi inspirera till dialog och reflektion kring just beteenden - varför gör vi som vi gör? Och hur gör man för att bygga beteenden som är både säkrare och mer hälsosamma?

Se årets Safety Week film där Niklas Laninge, psykolog och expert på beteendeförändring, träffar några av Skanska medarbetare för att diskutera hur vi tillsammans kan bygga bra beteenden.

Aktiviteter

Under Safety Week genomförs många olika aktiviteter som bidrar till ökad säkerhet och välbefinnande på våra arbetsplatser!

Några exempel är startmöten, föreläsningar, webinars, träningspass, utbildningar och mycket mer.

Med veckan vill vi inspirera till dialog och reflektion kring beteenden för att tillsammans kunna bygga bra beteenden.

Arbetsmiljöhjältar

Under Safety Week uppmärksammar vi Skanskas förebilder inom arbetsmiljö!

Priset tilldelas förebilder inom arbetsmiljö som inspirerar till säkra och hälsosamma beteenden och lever våra värderingar!

Följ och inspireras av arbetsmiljöhjältarna under Safety Week på instagram via kontot ”Livetpaskanska”.

Kontakta oss

Hör av dig och fråga oss om vårt säkerhetsarbete.

Kontakta oss som jobbar med säkerhet, hälsa och hållbarhet

På Skanska arbetar vi säkert eller inte alls

Vårt arbetssätt förebygger olyckor.

Arbetsmiljöpolicy (PDF)
Health and Policy (PDF)

Safety Week jorden runt

40 000 medarbetare och mer än 200 000 leverantörer och partners runt om i världen deltar i olika aktiviteter relaterade till Safety Week.

 

Safety Week genom åren

Genom att sätta strålkastarna på säkerhet en vecka varje år, har vi ökat säkerhetsmedvetandet i hela koncernen. På alla arbetsplatser, hos alla medarbetare, varje dag på året.

Safety Week har skapat en bra grund för vårt säkerhetsarbete