Tureberg levande stadsdel i Sollentuna

Tureberg i Sollentuna

Tureberg i centrala Sollentuna är under omvandling. Det gamla mässområdet försvinner och här kommer du så småningom hitta bostäder, kontor, vårdboende, service, friskvård och butiker. Området blir en viktig del i utvecklingen av att skapa en härlig levande stadsdel i centrum av Sollentuna.

Det nya området delas in i fem stycken kvarter med sammanlagt 600 bostäder med ett trevligt torg däremellan. På gatuplan i husen så planeras lokaler som passar perfekt för caféer, service och butiker för att området ska kännas välkomnande och gatorna och torgen ska få liv och trivsam rörelse – som i en småstad. Hittar du det du behöver i din vardag. Turebergsleden planeras om till en stadsgata med en allé och gång- och cykeltrafiken prioriteras i det nya området. Här blir det trivsamt och bekvämt att leva, arbeta och bo.

Svanenmärkta bostäder

I Tureberg planerar vi för Svanenmärkta hem med halvöppna eller öppna planlösningar och smart förvaring. Du kan välja mellan allt från kvadratsmarta ettor till familjefyror där du lever ett enklare liv i ett renoveringsfritt hem. Alla hemmen är planerade för att få in så mycket ljus som möjligt och du kan njuta av sköna dagar på balkongen eller uteplatsen.

Säljstart är planerad under kvartal 4 2023.

Läs mer om våra bostadsrätter i Tureberg

Vårdboende på bästa läge

Villa Tureberg var startskottet för stadsutvecklingen av det gamla mässområdet nära Sollentuna centrum. Vårdboendet rymmer 60 äldreboendelägenheter i anslutning till gemenskapsytor och en grönskande utomhusmiljö i form av både takterrass och innergård. Gruppboendet har sex platser med stort fokus på att skapa en hemmakänsla och trygghet för de boende.

Hela fastigheten är byggd för att klara högt uppsatta hållbarhetskrav avseende klimat, energiprestanda och materialval samt avfalls- och vattenhantering och är ett hus med mycket låg miljöpåverkan.

Äldreboendet drivs av Vardaga och gruppboendet av Nytida.

Enklare vardag med bra kommunikation

Sollentuna station ligger två minuters promenad från Tureberg och trafikeras av pendeltåg med täta avgångar under rusningstrafik. Härifrån når du Stockholm City, Kista och Arlanda snabbt och smidigt. Det betyder att det är enkelt både bo och arbeta här utan att behöva använda bilen och sitta i köer under vardagarna.

Modern fastighet med grön profil

Som en entré till den nya stadsdelen, i den östra delen av området, en kommersiell fastighet lämpad för exempelvis hotell, kontor eller gymnasieskola som kommer att utgöra en viktig pusselbit i att göra området levande dygnet runt. Fastigheten får en stor och inbjudande entré mot Sollentuna station och med lokaler för caféer och butiker i gatuplan så skapas liv och rörelse för både boenden och andra som rör sig i området.

Vårdboende Villa Tureberg
1.
tureberg-kvarter-3-ture-lagenhetshotell-g-4-3
2.
Bostadskvarter 1a
3.
Bostadsrter 2b
4.