c

Kv Nocken, Växjö

  • Kv Nocken – Växjö
  • Kv Nocken – Växjö
  • Kv Nocken – Växjö
  • Kv Nocken – Växjö
  • Kv Nocken – Växjö

Kvadratsmarta, hållbara hyresbostäder i trä

I Vikaholm strax utanför Växjö har Skanska Hyresbostäder utvecklat 67 hyreslägenheter i fyravåningshus med tydlig miljöprofil. Lägenheterna är yteffektiva och välplanerade med 1-4 rum, samtliga med balkong och entréterrass.

Husen är tillverkade enligt BoKloks koncept för hållbara hem i hög kvalitet. De är byggda av fabrikstillverkade trämoduler och ger hälften så stort koldioxidutsläpp som ett genomsnittligt flerfamiljshus. Dessutom har solceller installerats på taken, som försörjer byggnaderna med fastighetsel samt el till lägenheterna och kvarterets laddstolpar för elbilar.

Komplementbyggnaderna har försetts med sedumtak som renar luften och fördröjer dagvatten. Dessutom har de boende fått ett gemensamt växthus på gården som uppmuntrar till odling: positivt för både miljön och granngemenskapen.

Fullt utbyggt ska området Vikaholm innehålla en blandning av hyresrätter, bostadsrätter och småhus, som gör det möjligt för invånarna att hitta den bostad som passar bäst i just deras livssituation.

Här har vi samlat ett urval av våra svenska referensprojekt

Antal projekt

loading