c

Elite Hotel Carolina Tower, Solna

  • Den 17 våningar höga hotell- och kontorsbyggnaden kännetecknas av glaspartier som inte går i raka linjer.
  • Det centrala läget i Hagastaden gör att Elite Hotel Carolina Tower blir en naturlig samlingspunkt för både gäster och allmänheten.
  • Utsikten är svindlande vacker från takvåningen.
  • Hotellet bidrar med liv och rörelse i området såväl dagtid som kvällstid.

Strålande utsikt över ny stadsdel

Mitt i huvudstadens nya stadsdel Hagastaden ligger Elite Hotel Carolina Tower. Hotellet erbjuder 221 hotellrum, en modern konferensavdelning, skygym, relaxavdelning och festvåning med en fantastisk utsikt över Hagaparken och Stockholm. I entréplan finns en inbjudande lounge och den italienska restaurangen Haga Bottega med plats för 160 gäster. Restaurangen har även en stor uteservering. I byggnaden finns även kontor som hyrs av Stockholms läns landsting. Elite Hotel Carolina Tower öppnade portarna i november 2017.

Elite Hotel Carolina Tower är centralt beläget på torget Hagaplan som utgör mittpunkten i den nya stadsdelen. Det är lätt att ta sig hit eftersom huset ligger precis vid den planerade tunnelbanestationen. Närheten till E4/E20 gör det även smidigt att ta bilen hit.

Den nya stadsdelen Hagastaden knyter ihop Stockholm och Solna; här skapas 6 000 nya bostäder och 50 000 nya arbetsplatser. Stadsdelen präglas av forskning och vetenskap för att förbättra människors hälsa och liv, vilket är naturligt med tanke på närheten till Nya Karolinska Skanska.

“Ett bra projekt handlar lika mycket om hur vi jobbar som själva leveransen. Elite Hotel Carolina Tower är ett väldigt roligt projekt som präglas av stort engagemang.”
Johan Sahlberg, affärsutvecklingschef

Spännande arkitektur

Den 17 våningar höga hotell- och kontorsbyggnaden kännetecknas av glaspartier som inte går i raka linjer. Därmed skapas liv i fasaden. Utsikten över Brunnsviken är svindlande vacker från takvåningen där hotellets skybar och relaxavdelning finns. Detta våningsplan består nästan bara av glasfasad och kommer att lysa som en ljuskrona på kvällarna. Under mark finns ett garageutrymme som delas med sjukhuset.

Stort intresse för projektet

Vi på Skanska har investerat våra egna pengar i projektet och utvecklat det i egen regi. Vi valde vad huset skulle innehålla för funktioner och designade det sedan för att bli så effektivt som möjligt för hyresgästerna. Samtidigt har vi byggt ett hus som passar på platsen och ansluter till den stad som utvecklas runt Hagastaden.

Vi är stolta över det visuella intryck som huset skapar och den plats det tar i stadsrummet. I uthyrnings- och försäljningsprocessen har det stora intresset visat att vi har tänkt rätt när det gäller läge och utformning av projektet.

Antal projekt

loading
Se även Skanskas globala projekt på www.skanska.com/projects