c

Skanska lanserar första smartphone-appen för cyklister

Pressmeddelande 2011-08-25 11:30 CET

Skanska Nya Hem lanserar Sveriges första smartphone-app med inbyggd cykelvägvisare. Appen hjälper användaren att hitta cykelvägar mellan alla adresser i Göteborg och Mölndal. Den som vill kan dessutom delta i en GPS-baserad cykelutmaning som utgår från Skanskas nya lägenheter på Vänortsgatan i Mölndal.

Skanskas Cykla Hem-app

– Med appen vill vi slå ett slag för miljön genom att hjälpa folk att upptäcka hur praktiskt det är att cykla. Skanska har ett grönt initiativ där vi i samtliga delar av vår verksamhet vill minimera miljöpåverkan och cykel är bra både ur folkhälsosynpunkt och för miljön, säger Maria Campos Björkquist, Marknadsstrateg på Skanska Nya Hem.

På Vänortsgatan i Mölndal, mittemellan Mölndals Centrum och Göteborg, planerar Skanska 180 bostadsrätter. Från Vänortsgatan är det nära till naturen och lugnet samtidigt som det bara tar några minuter med cykeln till Göteborg centrum. För att visa hur smidigt det är med cykel har Skanska tagit fram en gratis smartphone-app som förutom information om bostäderna och närområdet även innehåller en cykeltävling där man utmanar sina vänner.

– Göteborg är en liten storstad – man kan ta sig överallt på cykel. Här behövs inte bilen i samma utsträckning som i många storstäder. Lägenheterna på Vänortsgatan ligger dessutom på praktiskt cykelavstånd från Göteborgs innerstad, Ericsson, Astra, Sahlgrenska sjukhuset med flera, säger Mikael Panzar, projektchef på Skanska Nya Hem.

Tävlingsdelen i appen går ut på att man cyklar till ett antal punkter i närområdet och svarar på frågor. Genom telefonens GPS registrerar appen varje punkt man tar sig till.

– Det finns en mycket stark trend kring cykling i hela landet. Vi hoppas att den här appen och tävlingen ska underlätta för cyklister att upptäcka både nya intressanta och relevanta platser och fördelarna med våra bostäder. Vänortsgatan är vårt första projekt där vi använder en cykelapp och vi kommer utveckla den vidare för liknande projekt, säger Maria Campos Björkquist.


Om Vänortsgatan – 180 moderna lägenheter
Vänortsgatan som är Skanskas första centrala bostadsprojekt i Mölndal ligger med perfekt pendlingsavstånd till Göteborg eller strax utanför. Trots det centrala läget är man bara några minuter från natur och grönska.


För mer information om Vänortsgatan, var vänlig se
http://bostad.skanska.se/bostader-och-projekt/Goteborg-Molndal-Vanortsgatan/

För att titta på hur Skanska Cykla hem appen fungerar, var vänlig klicka här:
http://www.youtube.com/watch?v=vQfHwtqB_Gg&feature=share

För att ladda ner appen, var vänlig klicka här:
http://itunes.apple.com/se/app/cykla-hem-goteborg/id452305292?mt=8