c

Skanska säljer kontorsfastigheten Hagaporten 3 i Stockholm till Norrporten

Pressmeddelande 2011-09-14 08:45 CET

Skanska säljer kontorsfastigheten Hagaporten 3 i Solna i Stockholm. Försäljningspriset uppgår till cirka 1,1 miljarder kronor. Köpare är Fastighetsaktiebolaget Norrporten. Köparen tillträder fastigheten i fjärde kvartalet. 

Hagaporten 3 har varit ett av Skanskas verkliga profilprojekt. Den totalt 28 000 kvadratmeter stora byggnaden påbörjades våren 2006 och stod klar för inflyttning oktober 2008. Huset är uthyrt till 97 procent och teknikkonsultföretaget ÅF som varit med och projekterat huset hyr cirka två tredjedelar. Med sin tydliga profil precis invid E4:an har huset kommit att bli ett landmärke vid Stockholms norra infart. 

Huset byggdes med höga miljöambitioner och är Sveriges första Green Building-klassade hus. Huset har också fått flera utmärkelser för bland annat miljöarbetet och arkitekturen.

- Affären är ett viktigt steg i vår ambition att långsiktigt växa i huvudstaden. Fastigheten består av moderna kontor med hög flexibilitet. Till detta har huset byggts med mycket höga miljöambitioner och inryms idag med en bra hyresgästsammansättning. Detta sammantaget har varit avgörande för Norrportens beslut, säger Jörgen Lundgren vVD på Norrporten.

- Vi har samarbetat med Norrporten flera gånger tidigare och det känns tryggt att lämna över våra hyresgäster till ett fastighetsbolag som ser så långsiktigt på sina fastighetsinnehav, säger Jan Odelstam, VD för Skanska Kommersiell Utveckling Norden

Skanska Kommersiell Utveckling Norden initierar och utvecklar fastighetsprojekt inom kontor, logistik, verksamhetslokaler och affärshus. Kontorsverksamheten är koncentrerad till de tre storstadsregionerna i Sverige, Köpenhamnsregionen i Danmark, Osloregionen i Norge samt Helsingfors i Finland. Utvecklingen av logistik- och volymhandelsfastigheter bedrivs på strategiska orter i Sverige, Danmark och Finland.

Kontakter

Kontakta: Jan Odelstam, Affärsenhetschef
Telefon +46104481525