c

Skanska köper byggrätter i Lund

Pressmeddelande 2014-01-24 10:00 CET

Skanska har förvärvat drygt 9 000 kvm byggrätt av NCC i Arenaparken, Lund. Markköpet ger Skanska möjlighet att bygga flerbostadshus med totalt cirka 100 bostadsrättslägenheter.

Arenaparken är ett nytt bostadsområde intill Färs och Frosta Arena i Lund. Med närhet till centrum och kommunikationer och stadsparken inpå knuten erbjuds ett attraktivt bostadsläge i Lund som lämpar sig väl även för pendlare till Malmö och Helsingborg. Totalt planeras det för cirka 400 lägenheter i området.

– Lund är en expansiv stad där behovet av nya lägenheter är stort. Med det här förvärvet stärker vi Skanskas position på bostadsmarknaden i Lund och vi är övertygade om att Arenaparken kommer att bli ett mycket attraktivt område att bo i, säger Thomas Heinegård, regionchef, Skanska Sverige AB.
 
Skanska planerar att bygga fyra flerbostadshus i området med bostadsrättslägenheter i olika storlekar. Avsikten är att kunna påbörja försäljning av lägenheterna i början av nästa år med en tänkt byggstart framåt hösten 2015. Byggtiden beräknas till cirka två år. 

– NCC ser fram emot att tillsammans med ytterligare en aktör utveckla området för att ännu snabbare erbjuda Lundaborna fina nyproducerade bostäder, säger Mattias Lundgren, vd NCC Boende.

Kontakter

Kontakta: Thomas Heinegård, Affärsutvecklare
Telefon +46104483421